Волво Клуб - България

Full Version: S40 шум от пистовия ремък
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги, от скоро при мен се появи свистящо-скърцащ шум, който идва от системата на пистовия ремък, когато двигателя работи. Не мога да определя точно коя ролка или дали самят ремък са източници на шума. Интересно, че шумът се появява при мокро време и изчезва, когато е сухо. Най-силен е на тихи обороти. При форсиране намалява. Склонен съм да набедя ролката, която е под алтернатора, не знам дали е обтяжна, или просто паразитна. Моля, ако може някой да ми изпрати схема на пистовия ремък на моя двигател -2.0 D - 136hp. Иска ми се да намеря и цена на ролката или ролките (не знам дали е една). Всяко мнение е добре дошло, разбира се.
Вероятно ти е хлабав ремъка,щом в мокро време свири-значи приплъзва.
По скоро някой лагер на ролка е здал багажа. Тия ремъци ртудно ще приплъзнат като знам колко за усукани около разни ролки а и си имат автоматични оптегачи .
Няма да е лошо колегата да обърне внимание та да не се окаже , ч е е ролка на ангренжа (не знам с ангренажен ремък ли е тоз двигател) но които и ремък да се скъса или падне става мазало в мотора.
Като пръскаш с ВД по ролката можеш да разбереш коя е(е може и да не разбереш) даже може и да ти реши проблема, нО знай че е временно. ВД-то почиства леко и се изпарява смазващият му ефект е нищожен.
Благодаря за мненията. Шумът все пак е от пистовия ремък, не от ангренажния. Колата е на 140К км и на ангренажния комплект му остават още поне 20К. Като се заслушам отблизо, почти сигурно шуми обтягащата ролка. Нея ще сменя, най вероятно. Интересно, че в различни онлайн магазини цените на едни и същи марки се разминават. Например, на едно място SKF e okolo 100лв, а SNR e 70, докато в друг магазин е точно обратното и SKF е по-евтината ролка. Човек и по цената не може да се ориентира. Открих INA за 68 лева. Имам ги за водеща марка за лагери.