Волво Клуб - България

Full Version: Шум от турбината !!!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте колеги, от няколко месеца насам турбината ми е станала осезаемо по-шумна. Като казвам шумна имам предвид, че я чувам как се развърта от самото начало докато не изтънее свистенето към 2700 / 2800 оборота - тогава става съвсем леко доловимо за ухото. Всичко това при абсолютна тишина в колата( без музика или каквито и да било външни звуци и шумове ). Карам колата от 3 години и малко и до преди време трябваше да наостря ухо за да я чуя и то се усещаше съвсем леко малко преди 2000 оборота и това беше. Не се чуваше нищо както и да карам и каквото и да правя. Сега обаче нещата са малко по-различни. Лятото смених маслото и мислех, че ще се кротне, но не Sad Да се притеснявам ли, какво да правя !? Не съм я замервал от миналата година от есента - тогава в пика надуваше на 0.55 - сега нямам идея. Относно вървенето не съм забелязъл някаква промяна, но от 2 месеца не съм карал на дълъг път, нито пък съм я натискал сериозно. Мотора е В4204Т2 - 2000 година.
А като загрее пак ли се чува? Моята я чувам повече когато е студена. И аз не знам дали е нормално?
Загряла и студена - все същото Sad Никога не съм я подкарвал студена - да я запаля и веднага да тръгна. Принципно я паля и изчаквам малко да поработи на място и след това тръгвам бавно, бавно без да надвишавам 1500 - 2000 оборота.
Провери маншона на кормилната рейка Smile
А какво общо има маншона на кормилната рейка !?
Турбото е до него и когато се размести и звука от турбината влиза дРектно в купето Wink




п.с Всъщтност не знам при теб къде е турбото, но при мен е точно пред маншона
Благодаря пичове, дано да сте прави Smile А само да ми кажете от къде ще е най-лесно да бръкна или погледна за да проверя въпросния маншон !? Имам канал в гаража и не е проблем да се мушна под колата.
М/У педалите вътре в купето. Проследи кормилния прът в най- ниската точка и купето. При мен се беше разместил и все едно турбото беше в купето свистеше си яко Smile Дано да е това.
Ами дано да е от това, ама преди малко се сетих, че преди около месец брат ми искаше да ходи до някъде с нея и като тръгна и мина покрай мен я чух как вие Sad Ще направя опит тия дни, като я дам на някой да я кара и ако я чувам докато не съм в колата значи нещата май не са никак добре Sad
Мойта месец преди да умре точно така виеше на ниски обороти преди да е загрял двигателя, после се орпавяше.
Проверете за аксиален луфт ако има, диагнозата е ясна.
Ако е така:
- Следете маслото и гледайте да не предприемате дълги пътувания, защото именно тогава е по вероятно да даде фира.

Поздрави!
Pages: 1 2 3