Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос за Волво с60 2.4T AWD
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте.Спрял съм се на Волво с60 2.4Т AWD 2002 година.Интересува ме къде са му детските болести на този модел и мотор, как е като вървеж и разход на гориво в града колко литра да очаквам около 15 16 ли ?
Здравей!
Не, че разбирам много от автомобили, но от личен опит знам, че на този мотор ( В5244Т3, 2000-2003) проблемна е дроселовата клапа.Скъпа е като рез. част, но има друго по-евтино решение и става вечна. Този мотор също така добре понася газифициране, ако имаш подобни намерения, като това( поне в моя случай ) не се отразява особено на динамиката.За година и половина и около 20 к километри, от както имам колата, не ми е създавала никакви други неприятни усещания. За разхода на бензин нямам впечатления, на газ: извънградско (120-140 km/h)~ 10.5/100; градско ~ 14/100.
Относно AWD-то нищо не мога да споделя.
Поздрави и успех с избора!
благодаря ти за отговора а отностно ходовата част как са здрави ли са частите
Здравей,
разликата в килограмите мисля че бяха около 60 в плюс за AWD. Не мисля, че това се отразява толкова на разхода, а реално задния мост се включва много много рядко. Проблем за тези години е дисплея за борд компютъра. Според мен с AWD е малко по мудно.
Успех.
Искаш да кажеш че AWD-то се вкл. само при необходимост ? не е постоянно включено ?
Разбира се, ти имаш една кола с предно предаване, и когато предните колела превъртят се прехвърля усилие и към задните, мисля 60-40. Това ме напомня, че е добре да провериш дали работи помпата която включва задния диференциал, аз останах много неприятно изненадан.
Успех
нещо зех да се разубеждавам за автомат сякаш.Колата е с AW55-50 с Geartronic апък четах тука в форума че тази кутия не е много надеждна като цяло ....
Божа работа, нали знаеш като с жените.
така е но все пак не съм чел хубави отзиви за тази кутия.На теб какво ти е мнението за нея
Аз няма да хвърлям боб за кутията, но имам предвид че такава машина се купува за да се кара мъжката.
Едва ли е карана от стара баба, която да е ходела на неделната литургия Smile Трябва подробен оглед и диагностика в МП или доверен сервиз.
Pages: 1 2 3