Волво Клуб - България

Full Version: Търся фирма да ми закара колата от Германия в България
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Дойде време да се разделим със старото Волво. Искам да го изпратя за България. Намирам фирми с цени за по 400€, но ми искат документите, което аз не съм навит да направя. Има и малко по-скъпи за по 500-600€, които не искат документите, но как мога да направя договор за да съм сигурен че няма да ме прецакат? Известните фирми искат по 700-800, което вече излиза неизгодно. Аз смятах, че ще я докарам на собствен ход за 500€, включително самолетните и влакови билети за връщане и таксито до къщи. Дайте някакъв съвет. Споделете лош ш добър опит.
Имам доверен приятел който в момента е в Германия. В района на Франкфурт ам майн е, близо до Фулда. След 3 седмици се прибира. Ако искаш мога да говоря с него да я докара. Не разбрах защо ти е фирма? колата в движение ли е?
Наближават празниците. Всички имаме познати студенти из Европа /със добри шоф. умения, незавизомо че са студенти/. Ако колата се движи и си поемеш повечето гориво не вярвам някой да откаже да се пибере в БГ с кола, хем по-евтино, хем и повече багаж може да си вземе ...
На мой приятел му спари двигателя на V50 и го прати от Нюрнберг. Колата пристигна без проблеми преди около 2 седмици. Мисля, че пътува 4-5 дни, не ме питай защо. Ако искаш ми пиши и ще го питам за подробности. Върти ми се, че са му взели около 500 евро, но не съм сигурен. Вероятно ще има известна разлика в цената според това дали ще я карат до София или по-навътре в страната.
Благодаря на всички за отговорите. Колата естествено се движи и то супер, но целта беше да не вземаме отпуск. След няколко опита се убедих, че всяка фирма ще ми иска документите и договор за продажба, а това значи, че повече няма как да докажа собствеността. Затова решихме с жена ми да тръгнем в някой петък, събота да оставим колата в София и в неделя да си заминем със самолет. Така излиза най-евтино и сигурно и няма да ползваме отпуск. Малко е измориетлно но какво да се прави. Така че, може модератор да заключи темата или да я изтрие.