Волво Клуб - България

Full Version: Пръскалки???
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
[attachment=40196]
Здрави те колеги, реших да си оправя пръскалките за предното стъкло и все ми течеше вода от някъде, изчистих горе долу пръскалките, но като свалих кората на капака намерих този разпределител за едната и за другата пръскалка и през дупката на червеното капаче тече вода(течност за чистачки).
Моля за някакво решение и помощ!
Благодаря!
Първо не си написал от къде си, после не си казал за каква кола става дума. Можеш да отвориш червената част посредством макетен нож, вътре има една пружинка. Това е едно клапачне което играе ролята да задържа водата да не се връща в казанчето. С времето натрупва варовик, като се ползва вода. Решението - промивка, елиминация, подмяна с ново. Колко струва идея нямам, но едва ли е скъпо, още повече , че вероятно става от много марки коли.
От Видин съм, а става въпрос за s40 1.8 1997.
Махаш въпросното червено капаче, вътре ще видиш мембранка, която сигурно е заминала, от гумена ръкавица изрязваш подходящия размер, слагаш, затваряш капачето и до следващия път.
Става и просто да обърнеш мембраната наобратно ако е здрава. При мен този номер мина.
Здравей, колега.
+1 и от мен за мембраната на клапанчето. Можеш да я подмениш с парче от ръкавица, балон, а най-добре - презерватив. Не оставяй чистачките без вода в казанчето - при мен това веднага скапва мембраната.
Ако все пак искаш нов клапан - номера по VADIS е 1392074. В МП цената е 18,38 лв, в Скантех - 5,24 лв.
Благодаря колега dddinev, поръчах си направо ново от Скантех.
...и пристигна днес, и го сложих, стана супер. Само отгоре капачето няма дупка не знам така ли трябва да бъде, но работи. Но пък сега ми тече откъм казанчето, дали е от моторчето или казанчето се е спукало. Искам да попитам къде се захваща казанчето и ще мода ли да го сваля без да свалям друго.
За достъп до казанчето трябва да свалиш предна дясна гума и след това една пластмасова кора от подкалника.
Преди това огледай добре самото маркуче за пръскалките от към двигателя - да не тече от някоя снадка.