Волво Клуб - България

Full Version: Диващина... Или какво се продава по нашите магазини.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Влизам преди малко в колата на жена ми(V40) и от вътре ме лъхва една смрад неземна. Confusedhock: Моментално отворих всичко което може да се отваря и се заех да търся източника на смрадта. Ровейки в багажника намирам причинителя - пожарогасителя се е задействал, както си е с предпазната пломба и капачка над бутона против случайно задействане.

Пожарогасителя е комплект купен в комплект с аптечката и триъгълника. И цяло щастие е че опаковката на това всичкото е задържала цялата свинщина изгенерирана от пожарогасителя и багажника си е чист. Интересното в случая е, че като извадих пожарогасителя от опаковката излялото се от него съдържание беше размекнало почти всичко пластмасово, триъгълника - пластмасата му размекната и залепнала към картонената му опаковка.
В крайна сметка всичко отиде на боклука, като не съм се занимавал да разбера защо пожарогасител се задейства въпреки пломбите(това беше първото нещо което проверих защото реших, че нещо отвън го е задествало но не)...
:lol: Мога да ти подаря триъгълник-хубав,немски.За аптечка ще проверя утре в мазето.
Кофти усещане,но все пак с щастлив край.
Дано не остане неприятна миризма в купето.
Ииииииибаси!
И аз имам триъгълници, само кажи. Не са VOLVO, но за пред полицая стават.
Благодаря.
Пожарогасител и останалите салтанати вече ги купих.

Някакси тъпо е нещо което разчиташ на него в критични ситуации да се задейства самоволно когато си реши... Sad
Колега изкарал си късмет. В смисъл че пожарогаситела се е задействал, а не когато потрябва да няма никой. Преди три седмици карах курс за пожарогасители и единственото което мога да кажа е да се гледа внимателно. Не знам какви марки има в България, но ще ви успокоя че китайски лайна има в целия свят. Моя в колата (въпреки че закона тук не го изисква, както и не изисква да има аптечка) е правен в Мексико. Може би с една идея по-добре, кой знае. Манометърчето в случая работи на принципа пълно - празно и не показва по средата. Това е някаква мембранка кояато натиска пружинка, коята завършва със стрелката. МНого ама много евтино, че няма накъде повече. Ташак пълен. Тези от $250 - $1500 са с истински манометри, но тези от $25 не са. Едните са Мексико другите са САЩ.
Ако се запали нещо, бягай надалеч, това с пожарогасител от 1 литър химически прах срещу 20л пропан или 20л бензин си е жив ташак. Ако се запали на някой дрехата или крачола може, иначе бягайте.
И не забравяйте правилото, ако огъня не се изгаси от един пожарогасител се обадете на 112. Дано не се налага.

Поздрави
И задължителмо си извадете застрахователната полица каско ако е в жабката Smile
Съгласен съм, че автомобилните пожарогасители, които се продават в БГ нямат нищо общо с действителността ........... ааааа извинете - само цвета им е червен. Може би ще могат да изгасят само клечка кибрит - евентуално.