Волво Клуб - България

Full Version: колеги помогнете
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте колеги, спешно търся скоростна кутия за волво в40 1.8 115к.с. защото колата е разглобена понеже днес ми казаха от едно място че имат същата кутия, но когато отидохме да я вземем се оказа че кутията е от дизел .... а по повечето места искат пари колкото за цял двигател за връзка тел. 0895421321
Благодаря предварително ! Smile
Колега,напиши от къде си !Ако може дай данни за кутията която търсиш---има индекс!Напиши и годината на производство или VIN !
За Волво S40, 1.8 - 115 к.с. за периода 1996-99 г. механичната ск.кутия е само една и тя е М3Р.
Idea
Следователно колегата peis2 да си търси ск.кутия от същата кола S/V40, със същия бензинов мотор - B4184S, за същите години на производство!
:!:
Нормална цена на кутия втора употреба и в добро състояние е около 250 -300 лв.
по принцип колегата GT1 е кристално прав кутията ми е м3р , но нещо немога да разбера защо кутия за дизел е 80-90 лева, а за бензина цената е почти колко цял оборудван двигател ? о.О
а за колегата miro343 в София съм годината е 97.
Лошото е че вчера ме подведоха от една софийска морга няма да и пиша името да не стане реклама и цената беше 89 лева затова се впуснах в това приключение..... но когато отидох на място да я взимам се оказа че кутията е за 1.9 дизел Sad
Е че какво и има на твоята кутия, ако проблема ти не е диференциала, може да ползваш части от дизеловата :!: :!: :!:
Здравей колега,мисля че твоята кутия може да бъде заменена със JB3 или JC5 от Renault,както и с М56 или М59 от Volvo.Дай снимка на кутията и ще ти отговоря точно с коя може да се замени.
Също и както каза колегата,може да използваш частите на дизеловата,ако диференциала не е дал фира.Но това е по трудното упражнение.
Поздрави и успех с ремонта.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.volvopartswebstore.com/showAssembly.aspx?ukey_assembly=234055&ukey_make=865&ukey_model=12008">http://www.volvopartswebstore.com/showA ... odel=12008</a><!-- m -->
По принцип от мненията на няколко майстора се достига до извода че е разбила вторичния вал защото има само 1ва и 2ра предавка останалите пускаш съединителя и колата стои на място.
Колега Кангалов ще се опитам още утре да кача снимки на кутията за да бъда възможно най-верен Smile Благодаря предварително.
Направи снимки и после ще говорим.От снимките да се вижда мястото на стартера,както и захвата на двете полуоски.
Майстори много,опитни също.
Wink
Pages: 1 2