Волво Клуб - България

Full Version: Какво ще кажете за това.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
http://dnes.dir.bg/news/zastrahovca-graz...73402?nt=4

На мен лично ми харесва, но трябва да се направи така, че фишовете и актовете да са видими за застрахователя и броя им също да играе голяма роля в формирането на цената на застраховката.
Според мен е прах в очите.
Колко пъти като са ви правили застраховка ГО са проверили в КАТ за нарушения в близките 3 г.?!
Мен - нито веднъж...
Брокерите гледат да си вземат комисионната и тихичко питат - "Нямате виновно причнени нарушения, нали?" и бързичко попълват "хиксчета", където трябва.
И накрая се оказва, че никой в тази държава няма виновно причинено ПТП... Confusedhock:
Световни шампиони по безопасност на движението! Big Grin
Копират практиканта от Запада Европа, но незнам, до колко това е приложимо в България!
Опитват се да замажат на хората очите, че копират практики от Европа, но всъщност е изкривена практиката за да печелят повече застрахователите.
Добре разбрахме, че тези които имат катастрофи ще плащат повече (като 600 лв. за Гражданска Отговорност в БГ е безумие, като се има предвид колко е средната заплата), а за тези който нямат катастрофи и нарушения защо няма отстъпки за тях?
Поредната легална измама в БГ.....нищо повече :evil:
Съгласен съм с мнението на Мони и Павката, но реално нищо няма да се промени.
Застрахователите претърпяха големи щети със столичната градушка и пълнейки ГФ ще се опитат да съберат средства в него, които да харчат по други щети после Wink
Иначе съм съгласен хулиганите да заплащат по-висока ГО, но как ще стане, ако регистрират колата на баба си или дядо си? Никак, пак ще прескочат закона. Таксиметровите шофьорите трябва да са с най-висока ГО, защото правят най-много нарушения, но колите се водят на фирма Х, как ще ги контролират тези неща?
ЗДвП трябва генерално да се промени, да се вземат само добрите практики от чужбина, не само от ЕС (в Русия карат с он-борд камери, защо не ги задължат и тук???), да се имплементират най-добре за нашите условия, за да се промени генерално всичко. Да, но тогава ще секне кранчето на една от най-големите мафии - МВР :lol:
Снощи гледах едно предаване, в което обясняваха защо в UK няма корупция на полицай - защото има камера на колата, микрофон на ревера и го чакат 14 години затвор :lol: Ами нали ако направим това тук, на следващият ден няма да има Пътна полиция, а затворите ще са препълнени :lol:
Нещата не са сложни, но никой не иска да се занимава с тях ... топлата вода и токът са открити, но защо да е лесно, като може да е трудно Wink
raceteam Wrote:Опитват се да замажат на хората очите, че копират практики от Европа, но всъщност е изкривена практиката за да печелят повече застрахователите.
Добре разбрахме, че тези които имат катастрофи ще плащат повече (като 600 лв. за Гражданска Отговорност в БГ е безумие, като се има предвид колко е средната заплата), а за тези който нямат катастрофи и нарушения защо няма отстъпки за тях?
Поредната легална измама в БГ.....нищо повече :evil:

Съгласен съм с това, което написа колега, защо няма отстъпки за примерните водачи ?
Също ми е интересно, защо само младите да плащат ? Не бих казал, че един дядо на 70 години е по-малко опасен (вярно е, че нямат и пари хората).
За мен това са просто глупости за да вземат парите на народа! Скоро ще стане лукс да караш автомобил с тези заплати в България... Не виждам, защо плащаме винетки и големи данъци, като 85% от пътищата ни са просто ужасни ... Какъв е смисъла и от високите цени на застраховките ?
Dodo 155 Wrote:Иначе съм съгласен хулиганите да заплащат по-висока ГО, но как ще стане, ако регистрират колата на баба си или дядо си? Никак, пак ще прескочат закона. Таксиметровите шофьорите трябва да са с най-висока ГО, защото правят най-много нарушения, но колите се водят на фирма Х, как ще ги контролират тези неща?

Ще стане, когато застраховките станат поименни, и полицата покрива лицето, а не автомобила! Wink

Dodo 155 Wrote:ЗДвП трябва генерално да се промени, да се вземат само добрите практики от чужбина, не само от ЕС (в Русия карат с он-борд камери, защо не ги задължат и тук???), да се имплементират най-добре за нашите условия, за да се промени генерално всичко. Да, но тогава ще секне кранчето на една от най-големите мафии - МВР :lol:

За Он-борд камерите, чувствата ми са смесени, колкото полезни, толкова и дразнещи! Не може да си записваме всичко с камери, утре и чипове ще ни сложат, а в други ден номера......
МВР или по скоро катаджиите са корумпирани, защото народа масово прави нарушения и като го хванат, вместо да си плати глобата бута подкупи! Ние сами си го правим!

Dodo 155 Wrote:Снощи гледах едно предаване, в което обясняваха защо в UK няма корупция на полицай - защото има камера на колата, микрофон на ревера и го чакат 14 години затвор :lol: Ами нали ако направим това тук, на следващият ден няма да има Пътна полиция, а затворите ще са препълнени :lol:
Нещата не са сложни, но никой не иска да се занимава с тях ... топлата вода и токът са открити, но защо да е лесно, като може да е трудно Wink

В Англия на първо място патрулите само патрулират и не спират като нашите катаджии! Никой не ги записва полицаите, това си е чисто замазване на очите на зрителя, но си имат постоянна връзка с центаралата.
Истината за полицията тук, а и останалите държавни структури е следната. Един чиновник в частна фирма- средна номенклатура взема между £15-18 хиляди на година! Един полицай започва със стартова £22-25 хиляди, която с годините отива до £30k. Извода всеки сам може да си го направи защо, полицая не се интересува от дребни пари под масата. Освен ако не са сериозни пари, разбира се, защото светът е един навсякъде! Wink
Да направим застрахователите още по богати.... Не, не мисля! Има пътна полиция-трябва да работи! Има закони-трябва да се спазват! Има наказателни актове-трябва да се събират сумите по тях! А и това е ГО, а не автокаско .... при второто е приложимо! При ГО системният нарушител трябва да получава възходящи актове, които да се трупат в общата хазна и ако този нарушител достигне някакъв предел трябва да му се отнеме правото да шофира и т.н.! Това се практикува в момента и това е правилно!