Волво Клуб - България

Full Version: Съвет при избор на летни гуми
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Колеги, имам нужда от съвет. Време е да обуя Волвака за лятото. Миналата година се наложи да взема две нови летни гуми за отпред непредвидено. Взех Vredestein Sportrac 5, карах ги около 3000км и сложих зимните, така и не успях да придобия впечатления от този пробег, струват ми се малко меки. Сега трябва да взема още две и се колебая между гореспоменатите, Bridgestone POTENZA ADRENALIN RE002 и Bridgestone Turanza T001, като цените са с по 3-4 лева разлика. Моля, ако някой има впечатления и е карал с някой от трите модела да изкаже мнение, и разумнно ли е според Вас изобщо да вземам различни от тези, които вече имам. Става дума за размер 205/55/16. Предварително благодаря на изказалите се по темата Wink
Вземи си още две Vredestein Sportrac 5 и така Volvo-то ще е с 4 еднакви гуми - това е по-добрия избор отколкото отпред да си с едни а отзад с други .
Mihov Wrote:Вземи си още две Vredestein Sportrac 5 и така Volvo-то ще е с 4 еднакви гуми - това е по-добрия избор отколкото отпред да си с едни а отзад с други .
+1 Smile
Mihov Wrote:Вземи си още две Vredestein Sportrac 5 и така Volvo-то ще е с 4 еднакви гуми - това е по-добрия избор отколкото отпред да си с едни а отзад с други .
Не само +1, а задължително... Wink
Едвам ме навихте Smile Днес ги заръчвам, благодаря!
И при мен дойде врмем за нови летни гуми.Спрял съм се на ето тези <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/nexen/nfera-19555-vr15-p-155856.html">http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 55856.html</a><!-- m --> Другия вариант е това <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/vredestein/sportrac-19555-hr15-p-100077.html">http://www.avtogumi.bg/oscommerce/letni ... 00077.html</a><!-- m --> Минавам 12 000км-15000км за година.Ще съм ви благодарен да споделите мнение.
VREDESTEIN SPORTRAC5 са гумите.Сега ще ми е трети сезон с тях, стабилни са и са тихи, на дъжд са много добре. Единствения проблем е, че може би се износват малко по-бързо.
Мой приятел и колега вече трета година кара с NEXEN и е много доволен. Автомобила е Форд Фокус Комби 2006.
Аз лично бих избрал Bridgestone или Continental...
А това за какъв размер гуми става въпрос ???
Лично от мен претпочитаните летни гуми са Dunlop SP Sport 01,изтрих 2 (8 бр.) комплекта за 7 год.със старата кола,само че размер 195/65/15.Но доколкото знам вече не се произвеждат.
Размера е 195/55/15