Волво Клуб - България

Full Version: 1.8 ili 2.0
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте на всички. Изкам да попитам всички колеги понеже мисля да сли купувам Волво V40 98 - 99 г. . Но мисля между 2.0 V16 140 к.с. и 1.8 V16 115к.с. . Коя от двете модифилкации е по-добра. И дали създават проблеми . Понеже колата смятам да е карам на гас
Здравей Колега, малко да те корегирам Big Grin не е v16 както си написал,а 16v,а и S/V 40-ките нямат 8v бензин. А що се отнася до избор на мотор аз съм с 1.8 115 коньовия 98г. и върви много прилично на гас естественно с ГИ.За горенето ми гори 10 гас на дълго без значение дали ще го карам с 100 или 140,а градко специално в София в задръствания през зимата ми дава макс.14/100 за максимална скорост на равно си поддържа 200км/ч на 5000/об. на гас без проблем и пак не дава голям разход, много добре е обезшумена не се усеща скоростта.Мотора си е на Волво и е много здрав не гори масло сменил съм само ремъци и водна помпа.Според мен 1.8 е по търсен мотор от 2-ката,а и по обявите и пътищата рядко съм срещал 2.0 мотора.
Специално като динамики на двата мотора има доста теми както във форума, така и в Youtube.

Преди години имаше период, в който с колегата Ого1 карахме заедно аз 1.8 той 2.0. Като динамики при ненатоварена кола разлика в набирането има едва при много големи скорости. Драмата на 1.8 е когато е натоварена - аз като пътувах към морето при изпреварване изключвах климатика, иначе нямах шанс за набиране Smile
Извън градско ми е давала 7-8 бензин, а в големите студове в софийско градско е стигала до 14 на сто.

Оставяма на страна, че с пустия късмет и двамата взехме най-големите гробници на пазара и ни излезнаха златни. (при мен поне двигателя и скоростите оцеляха, докато я разкарам Smile )

Ако си решил да си вземаш 17 годишна кола, трябва мнооого да внимаваш в избора!
Успех!
bell Wrote:Ако си решил да си вземаш 17 годишна кола, трябва мнооого да внимаваш в избора!
Успех!
Това. Не избирай между модификации, а вземи тази в най-добро състояние. Преди 7-8 години си търсех бензиново S40 и беше мноооого трудно.