Волво Клуб - България

Full Version: Стоките втора ръка по нашите родни места
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте, реших да повдигна тази тема поне наистина не разбирам защо "стоки" втора ръка се пускат на цени като за нови? Не визирам конкретно тук форума а почти НАВСЯКЪДЕ. Знам че ако не ми харесва дадена цена "да подминавам " , ама до кога ще се опитваме да се "гърбим" и преебаваме? Аз ли не разбирам нещо... ако е така моля не ме дръжте в "неведение".Ще дам няколко примера:
1. Търсих си обектив за фотоапарат 50мм. Съответно цените които ми се предлагаха бяха не повече от 50-70лв по ниски от ЧИСТО НОВ неизползван от магазина с гаранция. Съответно благодарих за предложенията и се отказах. На лични заваляха мнения от сорта колко по надолу да бил свалял, какво не ми харесвала цената и т. н. Обясних че нормалната цена би била ако не на половина то макс 250лв иначе се обезмисля решението да купувам втора ръка и ще си купя нов с гаранция както си му е реда.
2. Тампон на мотор-а на в40 ми рябваше преди време, цените на секънд хенд бяха към 80-90лв ... а чисто нов го взех за 137лв с ддс...на въпроса не е ли висока цената пак ми казаха че "такава цена нямало"
3. по обява в продавалник за джанти, безобразно криви и трите им се иска 350лв... Видиш ли биле оригинални на волво и всеки би дал тая цена без да мисли аз какво съм се пазарял... до ден днешен се продават от над 8 месеца вече... убедих се че наистина не разбирам и хората се избиват да ги купуват..
Тук от форума нямам оплакване, от който съм купувал неща съм бил доволен и продавачите са били коректни, договаряли сме си нормални цени и за двете страни. Иначе и тук съм виждал подобни обяви, ама си "подминавам"...
Тааа в мен ли е проблема че не разбирам от търговия или повечето са на принципа "ако мине номера" и "ти като не се хванеш друг ще се хване"...
Ами явно не си наясно с търговията (в България).
Аз пък патя с новите стоки.
Отивам да си купя датчик за маслото....след като разбра за каква кола е и малко уж справка по каталога ми обявиха цена от 45 лв, сещаш се че не се и пазарих а си тръгнах. Справка в интернет и опаааааааааа на фиат е същия а и на още една камара коли и естествено цената е 8 лв. Ми купих си за фият.

Друг случаи в евро 07 на бул Илиенци. Питам аз за горна помпа на съединителя и...........цена 780 лв, Хората покраи мен взеха да питат каква кола карам.
Прибирам се и проверявам В МФ а там цената някъде около 160 (по спомен )лева.
Втора ръка купувам само от тук и то ако ми хареса цената без да се пазаря.
Преди месец търсех телевизор , огледах се за 2 ръка ....цена за 32 инча около 300лв за тв на 4-6 г. Отидох в техномаркет и чисто нов с 2г гаранция за 260лв Ама му няма кашона и бил наматен. Ми аз искам тв а не кашон.
Стоките, втора ръка, до колкото чувам, са наистина на колосални цени. Последно като се прибирах, чух че дрехи втора ръка много се търсели, но разни вериги от типа на Мания, така "опъвали" цените, че е по- добре Китайче ама ново! Smile
Общо взето да не стане дискусия както с прословутата V70R във ФБ за която немския дипломат отначало и искаше 45 бона (преди 3 години) сега гледам я е смъкнал на 31 бона. Та един младеж се пенявеше, и се опитваше да ме убеди, че това даже е нереално ниска цена за този "шедьовър" щото видите ли бил уникален и на малко км. и т.н.
Винаги съм казвал, че цената се определя от търсенето и предлагането ... то още Маркс май го беше написал Smile
Та така е и с всички стоки втора употреба. Аз съм редовен потребител на Продавалник (OLX) и там наистина ако знаеш какво търсиш и имаш търпение можеш да намериш стойностни стоки на изключително приемливи цени. Последното нещо което си взех от там - чисто нов LG 49 инча неразопакован от кашоните с касовата бележка и гаранцията на 30 % дискаунт от цената в Технополис. Така разбирам търговията аз Smile В един момент заговори и контратезата ... ма ся що го дава пък на такава цена, сигурно има нещо гнило и т.н. Бе няма угодия. Smile
За XC90 стоп неоригинален 650лв, а за мое учудване в МП е 400лв без отстъпката :o
WINERGY Wrote:За XC90 стоп неоригинален 650лв, а за мое учудване в МП е 400лв без отстъпката :o
За ХС90 до сега не съм срещал неоригинален стоп, особено за FL, а да не говорим за LED стоповете Wink
Иначе каквото е написал bell - въпрос на късмет, но определено аз трудно рискувам в българските сайтове - има много мошеници!
Пазарувам от E-bay и там нещата са регламенитирани, както е сигурно ако някой те прецака Smile
Dodo 155 Wrote:За ХС90 до сега не съм срещал неоригинален стоп, особено за FL, а да не говорим за LED стоповете Wink
Само LED няма Wink


Ами техномаркет, технополис...Върнати повредени стоки се оправят и след това отново на щанда с намаленията Sad
Аз да разправя една случка от миналата седмица, звъня на един номер от мобилето и питам дали имат датчик за автопилота (този дето стои на педала на спирачката), човека отсреща се зачуди и аз започнах да му обяснявам къде се намира и какво представлява, но явно не бе запознат с това. Накрая го питам колко би струвало и той от ряз 50 лв, принципно съм го взимал за 30 лв, направи ми лошо впечатление, че човека не знаеше какво предлага а определя цена.
Аз имам чувството, че масово продавачите завишават цените на стоките си, за да могат да варират надолу и да вземат нормалната /и желаната от тях/ цена. Пример за това мога да дам със себе си, когато реших да продам няколко стари GSM - а в OLX. Реших че е нормално за 3 телефона примерно да искам около 50 лв. пакетна цена, при условие, че всеки един от тях върви около 20 - 25 лв. бройката. И като се почна една цигания с едни съобщения - имам само 35 лв, ама искам телефоните, давам ти сега 30 щото никой друг няма да ги вземе и т.н.
След като се опарих, последния си телефон HTC /за който исках да получа около 80 лв./ го обявих на 110 лв. и накрая "смъкнах" до 85 лв. Ей това е пазарна икономика по български колеги .... Сори, ама сме си балканци и това е - оправия няма ....
Нормално е продавачът да надуе малко цената, за да може да свали, ако се появи сериозен купувач. Не е там проблема, а в това че масово се продават боклуци на дебели цени. Загледайте се в сайтовете. Хората продават стари съединители и накладки!!! :mrgreen: По автоморгите се продават агрегати, които за нищо не стават. Почти 2 месеца търсех скоростна кутия, взех една, върнах я (състоянието и беше плачевно) огледах още 2-3, които се оказа че са със същите проблеми, като моята. Накрая закарах колата в сервиз за скоростни кутии, ремонтираха ми кутията, отрязаха ми главата с цената на частите (които бях проверил вече и бях подготвен, че са доста скъпи) и сега си имам ремонтирана кутия с гаранция 10000км. Цената на частите и ремонта възлиза на 2 кутии свалени от движещ се автомобил.
Pages: 1 2