Волво Клуб - България

Full Version: Малко помощ за Volvo S40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, знам че има доста питания дали и коя кола е хубава ... аз вече съм решил, че ще е С40 дори съм си и харесал тази <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cars.bg/c831241">http://www.cars.bg/c831241</a><!-- m --> .... остана само да кажете дали сте я виждали на живо, струва ли си, и не е ли нисичка цената за автомат. Иначе изглежда доста лъсната ... струва ли си да ходя да я гледам?
За мен не си струва нагласили са я както повечето коли по салоните,специално тези покрай с.Труд са като софийското Горубляне шанса да попаднеш на хубав автомобил е минимален лично аз не бих си взел кола от там.Един приятел си беше харесал В40 1.8 122кс.2000г. с климатроник за 2000лв ама на место като ходил да я гледа се разубедил.Моя съвет е избягвай автомат скъп е за поддръжка,а уязвим на разваляне.
Добре изглежда колата. Дай някой лев в повече и я закарай на проверка в мото-пфое. Не е задължително да е боклук щом е в авто къща. Като взимах моята беше една от най-евтините. Имаше за смяна два амортисьора които видяхме в авто къщата, за три години от както е при мен не е излязло нищо скрито. Всичко е до гледане и до късмет след покупката Smile
Angels Wrote:Здравейте колеги, знам че има доста питания дали и коя кола е хубава ... аз вече съм решил, че ще е С40 дори съм си и харесал тази <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cars.bg/c831241">http://www.cars.bg/c831241</a><!-- m --> .... остана само да кажете дали сте я виждали на живо, струва ли си, и не е ли нисичка цената за автомат. Иначе изглежда доста лъсната ... струва ли си да ходя да я гледам?
Колата изглежда добре! Но ние не сме маг Юлия, за да кажем от разстояние и само по снимка дали си струва... Big Grin
Nedelchev_1 Wrote:Добре изглежда колата. Дай някой лев в повече и я закарай на проверка в мото-пфое. Не е задължително да е боклук щом е в авто къща. Като взимах моята беше една от най-евтините. Имаше за смяна два амортисьора които видяхме в авто къщата, за три години от както е при мен не е излязло нищо скрито. Всичко е до гледане и до късмет след покупката Smile
Последвай съвета на колегата! В Пловдив има МП.
И не се плаши от автоматика, напротив, погледни го от добрата страна, особено в града. Всъщност, ако започнеш ремонт на РСК + демпферен маховик, пак може да ти се изправи косата... Wink
Успех!
Утре един приятел ще иде да добие първи впечатления, понеже аз съм малко по-далеч и ако е читава ще си стиснем ръцете с търговеца. А понеже съм чувал за МП че смъкват кожи ... колко да очаквам като цена за диагностика?
Това което ми направи впечатление е че е дизел 136кс което е 2,0D мотора (D4204t2) но е автоматик. На 2ка дизел се слага само powershift автоматична кутия, а в този форум не съм сигурен има ли притежател за да даде адекватно мнение Wink Но аз лично НЕ препоръчвам автоматик на волво(форд).
Поздрави и успех!
Angels Wrote:Утре един приятел ще иде да добие първи впечатления, понеже аз съм малко по-далеч и ако е читава ще си стиснем ръцете с търговеца. А понеже съм чувал за МП че смъкват кожи ... колко да очаквам като цена за диагностика?
52 лв. е цената за преглед в МП. Това ако са кожи за смъкване... Big Grin
И 20 лв. на ръка, на този дето ще я диагностицира, ако желаеш, има ефект... Wink
Все пак купуваш кола за над 10000 лв.
Отваряй очите и ушите на четири колега. Диагностика задължително преди покупката в МП! Сто процента ще има подводни камъни, поне да знаеш колко големи са. 67 лева по спомен беше диагностиката, а пълен преглед на всички системи и агрегати по колата излизаше към150 (поправете ме ако греша информацията ми е миналогодишна) Този автомат ме притеснява, но въпрос на предпочитание е все пак. Успех с покупката и дано излезе читава Smile
pachopacho Wrote:Това което ми направи впечатление е че е дизел 136кс което е 2,0D мотора (D4204t2) но е автоматик. На 2ка дизел се слага само powershift автоматична кутия, а в този форум не съм сигурен има ли притежател за да даде адекватно мнение Wink Но аз лично НЕ препоръчвам автоматик на волво(форд).
Поздрави и успех!
Сега се порових, вярно малко повърхностно, но и във форума на Форд нещо негодуват от скоростните кутии 2005-2010 години... Confusedhock:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=69423&p=504116&hilit=%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%8F#p504116">http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 8F#p504116</a><!-- m -->
Не знам дали са аналогични в двете марки, но си струва да се прочете... Wink
За пълна диагностика цената си е супер, още повече че може да ми спести много главоболия. Ще пиша тук резултатите от огледа и диагностиката.
Благодаря на отзовалите се. Wink