Волво Клуб - България

Full Version: Избор на V50 2.4i или 2.5 t5
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Двоумя се между V50 2.4i 170 коня и V50 2.5 T5 220 коня автоматични скоростни кутии и при двата модела. Не искам дизел а бензин за да му сложа газ (вече съм разпитал газаджии няма проблем да монтират). Та дали са проблемни двата двигателя или някакви други проблеми ако някой знае да сподели предварително благодаря. За смяна на езика прочетох че можел колега от форума, но той не бил вече в БГ. Друг начин освен MOTO-PFOHE има ли? :oops:
Според мен и двата мотора са надеждни и избора ти е добър. Турбото дава доста по-добро ускорение, но ако това не ти е толкова важна разлика избери по-читав екземпляр на реални километри, независимо с кой от двата мотора. Внимавай с евтини италиански оферти - важно е маслото на автоматика да е сменяно навреме. И аз проверих с моя доверен "газаджия", поставял е на петцилиндрови Волво и няма проблем при правилна настройка и качествени части и монтаж.
Как да разбера дали маслото на автоматика е сменяно на 60к км.Ако отида в сервиз на компютърна диагностика?
Доколкото знам няма начин, ако може да се докаже някаква история или километри най-добре. И да, диагностика + тест драйв. Важно е да превключва плавно. И знаеш - риск винаги има, при италианска от автокъща особено Smile Но според мен бензиновата има по-малък шанс да е скъсана от каране, затова аз обикновено се спирам на такива.
redtroll9.5 Wrote:И знаеш - риск винаги има, при италианска от автокъща особено Smile Но според мен бензиновата има по-малък шанс да е скъсана от каране, затова аз обикновено се спирам на такива.

Риск винаги има, но аз не мисля, че шанса по-малък бензонова кола да е скъсана от каране, дори точно обратното. Аз не бих си купил Т5-ак, за да го държа в гаража и да му се любувам, това е кола направена за каране, те затова не се произвеждат в големи бройки.

Аз лично бих вземал Т5 пред 2.4i. Т5 е емблематичен мотор, може би най-доброто нещо на Волво при бензиновите двигатели.


Поздрави
И аз си мечтая за това <!-- m --><a class="postlink" href="http://suchen.mobile.de/auto-inserat/volvo-v50-v-50-kombi-t5-awd-momentum-lpg-xenon-gsd-m%C3%BCnchen/200751131.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=25100&makeModelVariant1.modelId=33&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=147&minPowerAsArray=KW&negativeFeatures=EXPORT&noec=1">http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vo ... ORT&noec=1</a><!-- m --> ако ги имам парите направо отскачам и го грабвам много е на сметка,като гледам! :o
Значи Т5 e 2,4i само че с Турбина, което е добре не ми трябват толкова коне моторите са еднакви, нали така? Но все пак 220 коня са по-добре! Остава да се реша кое от двете.
beby78 Wrote:.... Остава да се реша кое от двете...

Успех с дилемата колега/колежке - полунощ (видях, че по нощите го мислиш това Волво) предразполага за спокоен размисъл за съпоставка турбо или атосферка Smile
Като се спреш на харесания от теб модел свирни да помагаме - а тази тема поради изчерпване на материала по нея и да не се изродява - с ключ.