Волво Клуб - България

Full Version: Volvo S40 2.0D ТУРБО
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте. Притежавам Volvo S40 2.0D, произведена в края на 2004-та. От скоро имам проблем с турбото и ми казаха, че трябва да намеря (не разбирам много от части, затова ще цитирам както са ми го написали) пластмасова тръба, която излиза от интерколера и влиза в смукателните тръби. Някакви идеи откъде мога да намеря подобно нещо? Мерси в аванс Big Grin
На всяка част поставена в твоята кола има парт номер който се означава в каталозите като ОЕМ или казано иначе оригинален номер. Ако успееш да го снимаш или напишеш тук мисля че ще можем да ти помогнем адекватно. В противен случай всичко останало е въпрос на догадки и е възможно да си купиш част която не ти е необходима.

Всъщност в конкретния случай ако правилно предполагам какво ти е необходимо частта не е никак евтина и това още повече налага да направиш това за което ти написах по-горе.

Успех
Здравей! Благодаря ти за отговора. Съжалявам, че пиша със закъснение, но съм по цял ден на работа. Днеска успях да снимам номера на рамата, но така и не успях да намеря тоя ОЕМ/парт номер на тая част, защото да си призная, не знам точно къде да го търся. Малко помощ и тук? :oops:
За съжаление няма как понеже и аз не знам къде се намира. Отворих един каталог с части за твоя мотор, но къде точно седи номера не мога да ти кажа, а на схемите не се вижда. Там където са ти казали че това е проблемната част не могат ли да го демонтират и после след като го запишеш да го монтират обратно за да го откриете къде е ?
Сигурен съм че има такъв номер.
Ако можеш да я посочиш на снимката ще се опитам да я издиря. За друг начин не се сещам.
Здравей колега.
Ориентираш ли се вече коя е твоята тръба? -> с номер 4 >>> 30723141 (30647304).
Цена в МП - 212 лв и я имат! :lol:

За коли с код на емисии 5, парт.номера на тръбата е друг:
30723142 (30671213 - заменящ номер).

[attachment=42051]
Браво Еми !
:-)
bayo Wrote:Здравейте. Притежавам Volvo S40 2.0D, произведена в края на 2004-та. От скоро имам проблем с турбото и ми казаха, че трябва да намеря (не разбирам много от части, затова ще цитирам както са ми го написали) пластмасова тръба, която излиза от интерколера и влиза в смукателните тръби. Някакви идеи откъде мога да намеря подобно нещо? Мерси в аванс Big Grin
А кой ти каза, че трябва точно това да намериш? Иначе да, в МП или от някоя кола за части.
Привет отново! Май това ще се окаже темата "моята проблемна кола", а не само турбото....

Ами карах колата на стенд и там ми казаха, че точно тая тръба изпуска и колата ми губи мощност. Както и да е. Купих я от МП 220лв чисто нова, сложихме я днеска, обаче колата пак правеше същото. Пак я закачиха, тоя път на друго място и се оказа, че сега имам други проблеми, за които трябва да се информирам.

Дебитомер, тампон на двигателя, тампон на скоростите и носач преден десен.

Като начало нещо за цени да ме ориентирате, защото се притеснявам, че тоя ремонт от 1000лв (защото преди тая турбо тръба сменявах още сума ти неща) ще мине всякакви граници. И не на последно място, освен от МП има ли шанс тия неща да се намерят втора употреба и заслужава ли си като цяло?

Благодаря ви, хора. И извинявайте за досаждането ми.
Дебитомера окончателно ли е заминал, или просто никога не е почистван?
Pages: 1 2