Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос за дубликат на ключ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте, Колеги и Честита Баба Марта. Искам да ви попитам някой от вас вадил ли си е дубликат на оригинален ключ и как стой въпроса. Гледах из форума, но видях само за по-старите модели. Става въпрос за Volvo S40 2008. Къде евентуално се предлагат такива услуги и за какви пари г/д. Мерси предварително. Wink
Ha Никой ли от вас не му се е налагало да си вади втори ключ за S40 II. :?
Освен МП другаде аз не бих препоръчал! Smile
Чипове, имобилайзер, програмиране...
Вярно, че струва пари, ама по-добре отколкото да остаеш на пътя! Wink
Ако колеги препоръчат друго място, ОК.
Ако не поне малко ще пораздвижа темата Big Grin
Поздрави!
Да, благодаря за отговора, защото темата стоя 2,3 дни без такива Big Grin А идея за тази услуга от МП, какви пари биха обадили г/д. Надявам се и други да се включат с полезна информация. Wink
Купуваш си фоба от E bay £10-20 и намираш някой да ти го програмира. Може и в МП да отидеш директно само за програмирането.
JMI Wrote:Купуваш си фоба от E bay £10-20 и намираш някой да ти го програмира. Може и в МП да отидеш директно само за програмирането.
Фобът (дистанционното ключ) може да ти го препрограмират в МП само ако е деинсталирано от предишния автомобил и имаш 4-цифрения код за програмиране.
В Полша има някакви типове, които ги магерьосват, но трябва да се закара колата при тях с ключа за програмиране - копират инфото от колата и го наливат на епрома на ключа, така лъжат колата, че това е нейното дистанционно.
Иначе процедурата е странна - закача се колата на ВИДА (сервизна) и се апликация за програмиране на дистанционното. Прави справка в сървъра на ВОЛВО колко ключа има и т.н. После се въвежда номерът на дистанционното и ако не е програмирано иска 4-цифрен код (продава се с новите кутийки). Чак тогава го програмира и заключва към колата. После се програмира ампулата на ключа (при по-старите) и се нарязва острието на ключар.
В МП ми излезе 120 лв. труда с програмирането, след като се наложи да си купя едно старо дистанционно и да разбера, че не става, си намерих чисто ново с код ... последва описаната операция и сега си имам 3-ти ключ. Наложи ми се, за да имам 2-ри, т.к. единият беше в лизинга и го дадоха чак миналата година ... иначе кутийка + програмиране в официален сервиз = около 350 лв. за колегата и около 450 за по-старите (там заради ампулата на ключа).
btw ... Препоръчаха ми да си пазя кода, за д амога да го деинсталирам, ако се наложи и ползвам на друга кола ... минах по този път и сега пазя всичко Smile
Confusedhock: ...колко мъка има на тоя свят Big Grin . Защо простите неща не движат света, а сложните......бе казал някой Big Grin
caby Wrote:Confusedhock: ...колко мъка има на тоя свят Big Grin . Защо простите неща не движат света, а сложните......бе казал някой Big Grin
Съби, защото иначе няма как да ти вземат 350-400 лв. за шепа чипове, които струват в Китай около 10$ :mrgreen: :lol:
Аз така и не разбирам, колко ще ми излезне дубликат на ключа ми за Волвака в МП, че ми е единствен и ми е кът Smile
Вадих ключ за Volvo V40 1.9 TD / 97 - поръчах заготовка от МП => нарязване при друг ключар( тогава МП не можеха да го нарежат) => след това програмиране в МП = около 180 лв общо.

След години се наложи да правя ключ за сегашното ми Volvo S70 2.5 TDi / 98 - намерих алтернативен ключар в Младост = 130 лв.
Pages: 1 2 3