Волво Клуб - България

Full Version: Тестове и мнения за летни гуми 2015
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
DGruev Wrote:Гумите са по 130 лева, което и на мен ми се видя съмнително, има някаква измислена отстъпка от 28% за SDI картите ако се използва монтажа на Диана.
Ако са със стар ДОТ не бих ги взел естествено. Но тук вече идва чуденето заслужава ли си компромиса със смяна на размера от 205/55 на 195/60.
Калкулаторите за гуми изкарват минимална разлика в границите на допустимото, но на практика това ще окаже ли друго влияние, което се усеща при ежедневно каране (спиране основно), показанията на километража не са толкова важни дали ще показва 100 или 102.

Корекция, цените в сайта са с включената отстъпка.
Излизат около 500 лева, което пак е добре.
За сега ще се насоча към Dunlop Blueresponse или Continental PremiumContact5.
На ХС-70-то съм с Continental PremiumЕкоContact5 от миналата пролет и нямам забележки.Държи се много добре и на сухо,и на мокро.Както всяка нова гума обаче първите 200-300км трябва да си по-внимателен.Аз щях да отнеса едно Ауди - ядоса ме и го подбрах и на един завой той наби спирачки и аз щях да вляза в багажника му,ABS-a се побърка,но постепенно всичко си дойде на мястото Smile
Мерси,

Тогава отивам на 195/60 най-малкото заради по-добрия избор и разликата в цената.
По принцип лятото се кара с по-широка, но малко по-ниска гума, а зимата с по-тясна и съответно по-висока... Wink
Важното е общия диаметър да е еднакъв или сходен, за да не се нарушава движението на автомобила според спецификацията.
Лъженето на километража е важно, но по-скоро сходимостта на автомобила и дали няма да опре гумата.
Поздрави!
Аз съм с 4 нови вредщайн спорт трак 5
205/55/16. Първото което ми направи впечатление е, че са изключително тихи. Не знам дали е защото са нови но ми се струват прекалено меки за лятна гума. Държа ги на 2.3 2.4 и въпреки това возят доста мекичко. За пътно поведение ще пиша по нататък понеже още са с бодлите, но май няма да са зле.
Честито!
Със здраве да си ги караш! И безаварийно... Big Grin
Тенкю Big Grin и подобно на всички!
Вчера тествах Conti Sport Contact 5 в размер 235/45/17 97 Y и мога да кажа, че е гума с уникално поведение, както на мокро, така и на сухо. В завоите рядко се вижда гума да се държи толква стабилно. Ако някой си търси по- спортна гума за колата, това определено ще е отличен избор! Единствено въпроса с дълголетието на гумата остава. Старите Спорт Контакт 3 бяха супер гуми, но само след 2 години се нацепваха вътре в каналите.
JMI Wrote:Вчера тествах Conti Sport Contact 5 в размер 235/45/17 97 Y и мога да кажа, че е гума с уникално поведение, както на мокро, така и на сухо. В завоите рядко се вижда гума да се държи толква стабилно. Ако някой си търси по- спортна гума за колата, това определено ще е отличен избор! Единствено въпроса с дълголетието на гумата остава. Старите Спорт Контакт 3 бяха супер гуми, но само след 2 години се нацепваха вътре в каналите.
Мога да подкрепя Данчо за Conti Sport Contact 3 - на служебната Астра съм с тях, две години (сега започвам трета - вчера я "преобух"), но всъщност съм им навъртял около 25-26 хил. км. Моите са 225/50/17 - мноооого добра лятна гума! Тръгва, спира, завива, на сухо не пързаля, от дъжд не се плаши... Big Grin
Така както чета 5-цата била още по-добра, но преди следващата година няма да има как да разбера! Smile
Поздрави!
А аз да споделя за евтините ,,китайчета"!Преди две години обух една служебна Омега(шефа не даваше да инвестираме повече в нея) с китайски PACE -летни- доставчика ми ги препоръча,с опция ,,преглед и връщане при получаване"!Изглеждаха добре-меки,леки...скоростен индекс Н...Монтирахме ги и на сухо се държаха супер!!!Но една сутрин при първия дъжд - :o ужас!!!Омегата не можеше да тръгне от място - по-зле от лятна гума на лед!Половин час си играхме на дрифт на площадката и от тогава не вярвам на реклама и пари от гуми не пестя! :lol:
pliva Wrote:А аз да споделя за евтините ,,китайчета"..................................................
....................................................................и пари от гуми не пестя! :lol:
+1001... Big Grin
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13