Волво Клуб - България

Full Version: Помощ при покупка на волво s40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте решил съм и аз да се включа в клуба и ми предстои оглед на две машинки s40 бензин 1.6 (1999 и 2000 година) и събирам мнение за плюсовете и минусите на този модел на волво, понеже нямам много опит с волво като цяло. Ако можете да споделите нещо от опита си с тоя модел много ще се радвам. Каквото и да споделите относно поддръжка, често срещани проблеми при бензиновите мотори и тн, ще ми бъде от голяма полза. Благодаря предварително.
Нямам volvo, но из нета има мнения, че 1.6 е много слаб за това купе.
hsf Wrote:Нямам volvo, но из нета има мнения, че 1.6 е много слаб за това купе.
Слаб е за какво? Да спечелиш рали? Да теглиш каравана? Да изкачиш връх Ботев? Не е ли редно да се уточни все пак Wink Ами, ако му е нужен за предвижване основно в града например?Осмак ли да вземе?

Съмняваме, че с този двигател ще е проблем да се стигне до Лисабон или Стокхолм да речем.Съмняваме и автора не темата да е от онези убийци на пътя, дето се мислят за наследници, я на Шумахер, я на Сена?!Ако беше такъв, по-скоро щеше да пита за нещо с обозначение Т накрая.

Към автора: 15-16 годишна кола не е ли много дъртичка?Не може ли да се понапънеш малко за нещо от последните години на производството на това поколение?Колкото до двигателя - едва ли ще ти се налага да те бутат Big Grin Ще наизскачат още юнаци, дето ще те съветват да вземеш 1,8, че дори и 2,0 литров, но има колеги, които са си доволни и на 1,6 и не се оплакват от него.Разликата ще я усети предимно портфейла ти!
Това Волво е на една платформа с Мицубиши Каризма и особено след фейслифта е много здраво, а и външния вид е все още що годе актуален!

Успех с покупката
точно за предвижване в града ми трябва, днес ги карах и двете и съм доволен, въобще не ми се струва ,че тоя двигател няма мощност, иначе специално се спрях на една от двете и утре ще и оправяме документите, ново вносче е, в перфектно външно и интериорно състояние, двигателя работи повече от добре без никакви странни и особени шумове Smile
Здравей колега, от половин месец съм собственик на такова Волво, возията му е страхотна, взех я за семейна кола, сигурна и удобна.
Ами аз ще кажа следното; по добре е мотора да е 1.8 тъй като данъка в сравнение с 1.6 е нищожно по-малък,а за мен 1.8 е поне с 2 идеи по-добър и динамичен от 1.6 за това колегите имат на предвид,че като се дават пари по-добре е да се взече 1.8 от 1.6 в този случай заради по-добрата мощност. Wink