Волво Клуб - България

Full Version: питане за Волво S80 2.5T след 2007
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте, нов съм във форума и моля да ме извините, ако нещо съм объркал. Хвърлил съм око на Волво S80 2,5Т 200 к.с. бензин, с механична скоростна кутия. Модела е след 2007г., мисля че първата му регистрация е 2008г. Та, питането ми е: Читав автомобил ли е, има ли някакви характерни болежки, какво точно да гледам, което обичайно се прикрива....С една дума, моля за помощ и съвет доколко е удачно да скачам в този автомобил....Благодаря предварително за мненията.
Много добър мотор. Като цяло колата е добър избор, но според мен ако можеш огледай за по-нова година 2009-2010
Tisho Wrote:Много добър мотор. Като цяло колата е добър избор, но според мен ако можеш огледай за по-нова година 2009-2010
То по-нова е добре ама дали бюджета го позволява?
Ехее,абе най-добре е да е 2013-14г. да е Big Grin 2009-10 ще си е доста цифра цената,а пък според мен зависи от състоянието на колата за 1-2г. не е толкова от значение.
Благодаря за мненията. Да разбирам ли, че този модел и модификация /Волво S80 2.5T след 2007/ няма конкретни и системни повреди? Да, сигурно е най-добре чисто нова, но финикийските знаци и най-вече количеството им, си казват думата... Тази, за която питам уж е 2008г., уж 90 000 км., уж с история, но й търсят 10 000 евро. Не съм имал Волво, въпреки че доста ги харесвам. Винаги са ме плашили с цените на частите... Та, имам още някой и друг въпрос: Доколко е адекватна ази цена, която търсят? Дали не е по-добре да се огледам за автоматик? А дизел?
Здравейте, бъдещи колеги. Не искам да разводнявам форума с поредната тема за съвет за покупка на автомобил, затова се присламчвам към създателя на тази. Моят случай е следния: от известно време насам хвърлих око на s80 с дизелов двигател D5, 215 кс, автоматик (не питайте защо автоматик, няма алтернатива, понеже някои хора в семейството ще изкъртят скоростния лост, а имат желание да карат). Има едно в Мото Пфое, днес ходих да го гледам. С две думи, тригодишна кола на 60х км, на която са спрели да плащат лизинга и видимо е карана без да е пазена. Правили са й оглед в сервиза и твърдят, че е в отлично състояние, но отказват да дадат гаранция, понеже бил прескочен сервизен интервал (а може и въобще да не е влизала за сервизно обслужване при тях). Гумите са и с балони, а кожата на седалката на шофьора е видимо по-износена от останалите. Твърдят, че ще направят пълно сервизно обслужване плюс смяна на масло в АСК и ще ми я дадат с чисто нови гуми, ако стигнем до покупка. Въпросът ми е, има ли смисъл да се занимавам с това чудо, или да бягам надалеч? Цената е 37к, мисля, че щом ще се дават такива пари, би следвало да имам поне някаква застраховка за състоянието на колата.
ПП Ако колегата mimom1967 има нещо против да пиша в тази тема, моля не ми отговаряйте.
bobo4 Wrote:Здравейте, бъдещи колеги. Не искам да разводнявам форума с поредната тема за съвет за покупка на автомобил, затова се присламчвам към създателя на тази. Моят случай е следния: от известно време насам хвърлих око на s80 с дизелов двигател D5, 215 кс, автоматик (не питайте защо автоматик, няма алтернатива, понеже някои хора в семейството ще изкъртят скоростния лост, а имат желание да карат). Има едно в Мото Пфое, днес ходих да го гледам. С две думи, тригодишна кола на 60х км, на която са спрели да плащат лизинга и видимо е карана без да е пазена. Правили са й оглед в сервиза и твърдят, че е в отлично състояние, но отказват да дадат гаранция, понеже бил прескочен сервизен интервал (а може и въобще да не е влизала за сервизно обслужване при тях). Гумите са и с балони, а кожата на седалката на шофьора е видимо по-износена от останалите. Твърдят, че ще направят пълно сервизно обслужване плюс смяна на масло в АСК и ще ми я дадат с чисто нови гуми, ако стигнем до покупка. Въпросът ми е, има ли смисъл да се занимавам с това чудо, или да бягам надалеч? Цената е 37к, мисля, че щом ще се дават такива пари, би следвало да имам поне някаква застраховка за състоянието на колата.
ПП Ако колегата mimom1967 има нещо против да пиша в тази тема, моля не ми отговаряйте.


Гуми на балони... Това ще е карано юнашката. Хубаво да се огледа, защото освен видимото захабяване може и да са я удряли тук там.
Е, гумите може и да са сменяни от друга кола, след като е разбрал, че ще я му вземат. Въпросът е дали мобе в МП да излъжат, само и само да си продадат колата. Може и километри да са въртяни, няма гаранция. Май ще се насоча към дилър от Австрия, или Германия, където има подобни коли с 12 месеца гаранция.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details.php?id=4796&make=21&price_to=223000&year_after=1969&year_before=2015">http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details ... efore=2015</a><!-- m -->
Ето ти една 80-ка на много по-ниска цена.
Изглежда ОК. Провери я, ако желаеш!
Успех в избора!
Здравейте! От 3 дни съм собственик на Волво S80 - 2007 2,4 automat. Колата е перфектна! Преди това карах БМВ 520 d -2.0 163 кс.(също мн.добър автомобил) , но Волвото е перфектно. Същия мотор като на БМВ (мощноста) повече екстри, по - евтина застраховка каско. Просто супер!

Понеже съм застраховател и ще пусна отделна тема (може и вече да има такава) във Форума: помагам и давам съвети (безплатно) за тези които са се сблъсквали със застрахователите. Естествено и ако имя някой мераклия може и да го застраховаме.
Pages: 1 2