Волво Клуб - България

Full Version: C30 Новата придобивка
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте господа и дами. От 2 дни съм собственик - по-скоро жена ми - на C30, 1.8 бензин и мога да кажа, че е жестоко. Върви много добре. В началото бях доста скептичен към пространството, но се оказа, че изобщо не е тясно. Даже и това ще е предимство за нас, защото сме с две деца и няма да се притесняваме дали пипат по врати или прозорци. Единствените неща, които са кофти е езика на компютъра - италиански - и ще трябва да търся начин да го сменя и показателя за бензина не работи, сътветно и индикацията за разход и колко км могатъ да се минат и т.н.
Честито и много безаварийни километри!

<!-- m --><a class="postlink" href="http://volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=26108">http://volvoclub-bg.com/forum/viewtopic ... 21&t=26108</a><!-- m -->

Намери този колега за езика,може да е на БГ да се направи. Той ще ти помогне и за показателя и за други неща,ако имаш въпроси. Smile
Честито и от мен - със здраве и безаварийно да си я карате!
Честито Smile Дай да я видим деее Big Grin
Ще сложа снимки. До вчера се занимавах с обслужване и регистрации.
Но искам да споделя малко несгоди с автокъщи. Не съм сигурен къде точно трябва да го постна това, а мисля, че би било полезно.

Така. Автокъщата се казва "3mstar" - на 2 км. от гр. Казанлък по пътя за Шипка. Малка е. Предлага 4-5 автомобила. Всички са внос от Италия. Поне по думите на търговеца, купени от магазини - до колкото разбрах нещо като нашите представителства, като автомобилите са оставени от собствениците за продажба.

Значи този юнак ми обясняваше, как само са купили колата и нищо не са пипали по нея. Аз направих грешка и платих капаро. След което взех колата след 3 дена, лато уговорката беше той да я регистрира и да вземе временни номера.
Като ходихме на предварителен оглед с един майстор, проверихме с диагнстика - всичко изглеждаше наред. Направих кръгче - ОК.
Като отидох да я взема обаче изведнъж се оказа, че показателя за бензина не работел, ама той забравил да ми каже, освен това в КАТ Казанлък му искали декларация, че не бил пипал по двигателя, ама той не знаел дали в КАТ София ще ми искат, ама ми я дава. Както и да е. Не ми светна лампата.
Качихме се с жена ми и се прибрахме до София успешно. После се оказа следното:

- Счупена букса на бензиномера в резервоара и колата, както си върви, като минеш през неравност гасне. Как не сме се пребили по пътя, не знам
- Свалена платка от същото устройство, която показва нивото на гориво в резервоара
- На всичкото отгоре, като ходих да я регистрирам в КАТ се оказа и пилен номер на двигателя.

Успяхме да я регистрираме - попълвахме и ние някаква декларация, че не сме пипали. И какво се оказа, ппълваш някакъв лист и всичко е ОК. Обаче, ако тръгна да излизам извън България, дали могат да ми направят проблем?

Та целият ми пост е затова, че наред с другите неща, които трябва да се гледат при покупка на кола от човек или автокъща, трябва да се гледа и за препилени номера и разни съвсем скрити дефекти. Изобщо човек трябва да е доста квалифициран и изобщо да не бърза.
Честито Колега, да не Ви създава неприятности автомобила желая от сърце.
Не може всички да са компетентни на автомобилна тематика. Форума в това отношение помага много.
По въпроса за регистрацията винаги съм си мислел не може ли да продавача да подпише една декларация, че ако в КАТ при регистрацията открият "непоправима" нередност, би могъл да развалиш сделката и продавача да върне цялата сума.
Има добри практики в тази посока и съм сигурен, че те са измислени, защото добросъвестните продавачи са по-малко от недобросъвестните.
Поздрави и да се наслаждавате на новото возило!!!
Здраве да е наистина, дано да нямаш други проблеми за напред. Все пак трябва да сме честни - не може за тези цени при нашите търговци всичко да е като ново... За пиления номер - вземеш ли талон в Кат, не вярвам да имаш какъвто и да било проблем, минал си трудното. Навсякъде гледат номер на рама, на Запад двигателя е резервна част Smile
Честито колега, всичко добро ти желая.
Случайно да си от Дружба ?