Волво Клуб - България

Full Version: търся двигател за 440 93г.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, преди 2 седмици свръших огромна глупост, не си бях проверил маслото, бързах много и прегрях любимата си колица. Сега като я запаля и се чува как тракат натрошени лагери, казаха ми без да я отварят, че ремонта ще излезе минимум 1000лв. Затова реших първо да се ослушам, дали случайно някой не предлага двигател като моя? Мога да дам номер на рама и на двигател ако е необходимо? Благодаря ви за вниманието.
Колега, номер на рамата едва ли е необходим, но кажи какъв двигател търсиш. Започни от това, бензин или дизел после кубатура например 1,7 , моноинжекция ли....Остави и начин за връзка с теб, ако някой колега има в наличност това което търсиш да се разберете. Успех с решаването на проблема.
Ама разбира се, извинявам се много, благодаря за съвета - 1,6 бензин, мисля че се води двигател на Рено.
Ако случайно някой има интерес нека да ми пише на <!-- e --><a href="mailto:ch_chenkov@yahoo.com">ch_chenkov@yahoo.com</a><!-- e --> или на skype - Koruin_A
Също ако не успея да намеря двигател най-вероятно ще се принудя да я пусна на части, или ако някой има интерес да я купи цялата и той да я разпродава, че ми е малко сложно с гаража може също да ми пише.
Благодаря.
Не съм много сигурен, но мисля че B172K от Волво 340 е едно към едно като железария. Разликата е, че е карбураторен, но шпилките на главата би трябвало да са едни и същи и няма да е проблем да му монтираш инжекциона. Също така B172K е с Renix запалване и може прорезите на маховика за индуктивния датчик да са различни, но и смяната на маховика не е проблем. Ако някой колега има повече информация дали е възможна подобна замяна моля да сподели, тъй като 3-та, 7-ма и 9-та серия ги познавам горе-долу добре, но 4-та е с предно предаване, а досега (надявам се и за в бъдеще) две неща не са паркирани у нас - кола с предно и кола на нафта... :lol:
Имам мотора 1.7 102hp от рено пълен инжекцион, мисля че също ще ти свърши работата, при интерес тел : 0884992525
Здравейте колеги, благодаря ви много за отговорите. Имам уговорка с приятел от сервиз, неделята да я изтеглим колата до там, да я отвори и да каже, точно какви са пораженията и дали ще ми трябва цял двигател или ще може да се мине и по-тънко. Ще ви държа в течение, мерси много за помощта!
Здравейте колеги, значи най-после се хванахме с един приятел, дето повечко разбира и отворихме двигателя, картера и т.н. и положението не е розов хич. Прилагам снимки, може да се види какви са пораженията поне до някъде. Тези черните парченца в картера са от лагерът на 2рият цилиндър. Sad Най-вероятно и коляновият вал е заминал защото се чува тракане като я запаля - иначе си пали без проблем де. Адренажният ремък и водната помпа с ролките ги сменях преди 700км, хубави са - Елка или нещо подобно беше марката, мога да намеря кутията. 2 сравнително нови зимни гуми Mishelin от тази зима са, като цяло колата си е поддържана и е карана редовно на 330 000 км реални си е, сменял съм си там накладки, ремъци, масло и т.н. Просто веднъж направих грешка и милата естествено не издържа. Грешката беше, че тръгнах да бързам, без да си проверя маслото и съм я карал в някакъв момент без масло, защото малкото останало го е изгубила и до там. До колкото разбрах като се посъветвах с познати механици ремонта на двигателя ще излезе ужасно скъпо - към 2000лв с труда и то не е сигурно, а аз нямам възможност да я продавам цялата. Пълна инжекция, бензин, 1.6. 93та година. 440 = няма никакви екстри, сив металик, хетч бек. Въпросът ми е някой дали би я купил в такова състояние, иначе трябва да я давам за старо желязо в моргата, а някак си не ми се иска Sad
п.с. трябваше да кача и снимки на колата разбира се, но изключих, все пак повечето сте познавачи, ако случайно някой прояви интерес нека да ми пише, ще я снимам и ще пратя снимки, колата се намира в Бургас. принципно не е невъзможно и аз да я додърпам до някъде, ако се споразумеем.
ако все още търсиш мотор звънни и ще се разберем нещо