Волво Клуб - България

Full Version: Volvo V40 нулиране на дневен километраж
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, от известно време ми е писнало от градския транспорт и реших да се сдобия с едно Волво Big Grin Железна кола, но не мога да нулирам дневния километраж и направо ме изкарва от нерви. Търсих във форума и опитах по всякакъв начин, държане на бутона за 30 сек, при включен двигател, при включено табло само, задържане и тогава включване... не и не. Звъннах на предишния собственик, той каза, че я пали и държи натиснато докато се нулира. Проби ми се пръста да го държа... Беше на 100тина колометра, като я взех и допускам, че работи, но аз не успявам, а на него не искам да му досаждам с глупости. Приемам всякакви съвети и чалъми!

Колата е V40 1.8 16v 115hp от 1998 с електронен брояч.

Благодаря предварително на отзовалите се на този толкова глуповат проблем!
Трябва да се нулира само с леко натискане. В противен случаи има нещо нередно по копчето. Или са клеясали пластинките вътре или са се изкривили и не дават контакт при натискане.
От все сърце ти пожелавам това да ти е най-сериозния проблем с ВОЛВОТО
Благодаря за отговора и за пожеланието, за сега всичко е точноSmile

Явно има проблем и не е въпрос на цака. Говорих с майстор и ми каза, че се сваля цялото табло и било мизерия като цяло и да не се занимавам ако е само това. За момента ще го преглътна, но се надявах да е въпрос на някаква цака Smile
Къв ще е тоя майстор бре колега? Ако не се нулира, то проблема ще е в километража, той се сваля точно за 3 минути на твоята кола. Представлява платка, крушки и букси , разглобявай и виж какъв е проблема, може да е нещо елементарно. Може и някой автоджамбазин докато е лекувал километража да го е прецакал нещо, но поне отвори и виж, за това не трябва да си някакъв невероятен специалист.
bg_tiger1978 Wrote:Къв ще е тоя майстор бре колега? Ако не се нулира, то проблема ще е в километража, той се сваля точно за 3 минути на твоята кола. Представлява платка, крушки и букси , разглобявай и виж какъв е проблема, може да е нещо елементарно. Може и някой автоджамбазин докато е лекувал километража да го е прецакал нещо, но поне отвори и виж, за това не трябва да си някакъв невероятен специалист.
+1
Аз също си помислих, че може да е 'жертва' на манипулация.
За свалянето нямам идея колко сложно е, но щом колегата е на мнение, че е елементарно, опитай!
Успех!
Аз съм много несръчен, не мога да се оправя с такова нещо, а и както казах ми е първа кола, още не съм в час :roll: За момента го оставям, явно има проблем аз това исках да разбера. Ако попадна на някой по-читав да го оправи на място ще действаме тогава. До нас имам един удобен, каза че се сваляло таблото и тогава се гледало, ако било прецакано се сменяло цялото. В Студентски град има едни зад картинга, които ми похвалиха, може да мина от там ако могат да го оправят на място, че времето ми е кът.

Мерси отново за коментарите.