Волво Клуб - България

Full Version: Маншони за кормилна рейка - Волво S60 2004 163 к.с D5
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,

Наскоро ходих на реглаж и проверка на преден мост и се оказа, че има няколко неща за смяна:

1. Десен външен накрайник
2. Тампони на стабилизираща щанга(отзад, между двете колела)
3. Маншони на кормилната рейка.

С накрайника се сдобих лесно, срещу 20 пари, за тампоните - майстора каза, че може да подложи гума и да компенсира износването на тампоните, тъй като явно са капсоловани за щангата и се сменяват заедно, идея си нямам колко струва. Маншоните обаче се оказаха проблем. Почти навсякъде ми дават универсални, които нямат нищо общо с моите или всякакви различни мерки. В три магазина отидох - в трите различни. И като цяло идеята за универсални маншони не ми хареса. Майстора също каза, че ако са по тесни - могат лесно да се скъсат и да заяде рейката в тях, отказа да ми сложи универсалните.
Проверих в мотофое - там изригнаха с 117 лв./ брой. Питането ми е - някой сблъсквал ли се е с подобен проблем за маншоните? Както и не съм съвсем наясно за тази щанга отзад, според вас, да му позволя ли на майстора да направи ремонта с компенсацията на тампоните или да търся нова щанга ? Ако някой може да ми каже, от къде да се сдобия с пословичните маншони и/или въпросната щанга, ще съм много благодарен!

Поздрави на всички Smile
въпросната шанга се сменя цялата, и за съжаление я няма като алтернатива освен оригинална ( както се досещаш пак в мото пфое). цената е 500+лв
Аха. Благодаря, колега. Тя не ми е толкова приоритетна, от колкото маншоните..
Не знам колко ще е качествен и доколко ще съответства на оригинала, но при ценова разлика 100% аз лично бих се поинтересувал.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://scantech-bg.com/index.php?m=320&lang=1&category=&pc=&prodid=4930">http://scantech-bg.com/index.php?m=320& ... rodid=4930</a><!-- m -->



[attachment=43241]
Ето и по-голяма снимка.
Човече, не си рискувай здравето, и на околните, с подлагане на гуми по тампони, каквито и където да са! Wink
Ако нямаш финансовата възможност в момента, по-добре не карай, докато събереш парички, отколкото да направиш някоя беля.
Ето имаш линк от Stanchoni, помисли.
Поздрави!
Много, много благодаря. И аз това се чудех. Ще пиша като имам напредък. Smile
Благодаря!
Здравейте,

Оказа се, че и показаните по-горе маншони не стават. Навсякъде го дават този модел, но истината е, че нашите прекрасни коли имат маркуч за вакуума между двата маншона. Аз бях взел същите като горните и понеже колата вече беше разглобена, ги сложих тях. Търсенето продължава, но вече имам старите, които са с парт. номер 6Е510, прикачил съм и снимка. Най-вероятно ще трябва да търся по стария в някой склад, от друга марка(VW, opel и т.н). Дано съм бил полезен на някой.

Поздрави
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimitrov-%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%89%D0%B0-%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B0-volvo-s60-s70-s80-s90-v70-v90-xc70-xc90">http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimitro ... -xc70-xc90</a><!-- m --> Поздрави Smile
Евалата Smile