Волво Клуб - България

Full Version: S60 Ходова част отпред
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, от известно време около предното дясно колело дрънчи сериозно. Не е ламарина. Вдигам колата на крик и няма никъде луфтове. Карам бавно, свалям прозореца и от най-малките неравности се чува дрънчене. Амортисьора не е омаслен, биалетката няма луфт, накрайника също. Какво има още, което не съм проверил и не знам за него? Шарнир?!?
Лагер на амортисьора,при мен беше това.На друга кола ми се е случвало и накладките да хлопат.Амортисьор може да хлопа и без видимо омасляване,но не вярвам да се чува толкова както е описано.Шарнира също е възможен вариант...
Не е чукане, което би означавало биалетка или тампон някакъв. Дрънчене си е.
На 40-ката беше същото. Появи се едно дрънчене,като минавам през неравности което със залягане под колата и оглед не се виждаше от къде идва.В крайна сметка се оказа лагер на амортисьора. Сменихме и двата и готово.
anex Wrote:Здравейте, от известно време около предното дясно колело дрънчи сериозно. Не е ламарина. Вдигам колата на крик и няма никъде луфтове. Карам бавно, свалям прозореца и от най-малките неравности се чува дрънчене. Амортисьора не е омаслен, биалетката няма луфт, накрайника също. Какво има още, което не съм проверил и не знам за него? Шарнир?!?
На някои коли им дрънчат спирачните апарати, когато се разбият съпортите. Пробвай да натиснеш леко спирачката (да обере луфта на накладките), докато се ослушваш за проблема.
Другията евентуален вариант за загадъчно чукане е леглото на шлиците на полуоските. Забелязва се при ХС90 - леко почукване като разбита биалетка (метал в метал), но може и да е същото при S60 :roll:
Dodo 155 Wrote:Другията евентуален вариант за загадъчно чукане е леглото на шлиците на полуоските. Забелязва се при ХС90 - леко почукване като разбита биалетка (метал в метал), но може и да е същото при S60 :roll:

Туй нещо го правеше при мен, но колата е автоматик, и се чуваше само на място, при превключване на скоростите на различните режими - основно от P на D и от D нa R или в каквато и да е последователност... В движение не съм чувал нищо...
Да не е някоя ламарина, дето на мен ми дрънчеше - тази топлоизолационната отдолу - и да се чува шума отпред... :roll:
Също като капак на тенджера беше Big Grin
Имах подобен тип дрънчене отпред отляво, когато карах по неасфалтиран път с много леки неравности по нагорнище...по надолнище като се пусках с натисната спирачка това дрънчене го нямаше...дали е свързано със спирачните апарати по някакъв начин и трябва ли да ме притеснява този проблем?
HydroPower Wrote:Имах подобен тип дрънчене отпред отляво, когато карах по неасфалтиран път с много леки неравности по нагорнище...по надолнище като се пусках с натисната спирачка това дрънчене го нямаше...дали е свързано със спирачните апарати по някакъв начин и трябва ли да ме притеснява този проблем?
Съпортите на апаратите, но нищо повече от шум не може да се случи.
За всеки случай и твое спокойствие може да се прегледа колата от механик, за да си сигурен, че работят добре - все пак са спирачки, а ако искаш да не чуваш и шума - сменят се въпросните съпорти и всичко утихва.
Не са апаратите. И накладките са стегнати. Какви лагерчета на амортисьора да си купя? Марка? От МП колко ли струват?
Цена в МП 268лв! Алтернативните са до 150лв абсолютен максимум. Бихте ли ми препоръчали марка на производител?