Волво Клуб - България

Full Version: Молба за помощ при избор на кола серия S
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Привет на всички!

Новобранец търси помощ Smile

Ситуацията е следната - искам да карам Волво. Ограничен бюджет (ако мога да приключа с всичко до 6-7 хил или по-малко). Никакви познания за автомобилите (освен, че трябва да им сипваш гориво и чул-недочул разговори на приятели и майстори). Искам съвет.

Харесал съм си ето това: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11420908967247067&slink=9s2yxw">http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9s2yxw</a><!-- m -->
Знам, че е старо. Знам, че ремонта на някои части (ако се наложи) ще ме накара да го върна за скрап. Искам комфорт и пространство вътре в колата. Не ми е необходима бегачка, само мощност за спокойно изпреварване или баири при 4 човека в купето. Често спазвам ограниченията и съм спокен шофьор по принцип. Ще я ползвам (по сегашни данни) 80/20 град/извънградско, с намерение да стигна до 50/50. Годишно изминати километри - 15 000/20 000 сега до 30 000/35 000 в бъдеще. Предполагам, че на газ, ще ми е по-изгодно. До сега съм карал две съборетини. Едната закупена на доверие и след известно време я предадох за скрап - стана опасна за всички, затова питам тук. Та въпроса ми е - при дадения психопрофил на водача и изисквания към автомобила, бихте ли ми дали мнение да купувам ли този автомобил или не?

Ако да - то какво да гледам (ще водя вещо лице на огледа разбира се), за да избегна купуване и сериозен ремонт или купуване и бракуване? Очаквам да има нужда от някакъв ремонт. Искам да избегна обаче, да е основен или скъп Smile Разбирам, че ще има нужда от бъдещи ремонти (автомобила си е стар), но ако може да са поддържащи и консумативи в следващите 5 години.

Да допълня, че дори не съм влизал във Волво серия S. Може да се окаже, че S80 ми е голямо (не искам ненужно голяма кола) и ми трябва S60. Съвети на тази тема приемам също Smile

Благодаря за четенето и отговорите.
Здравей Колега, към добре описаният профил на ползвателя на бъдещотот возило - колата, която си загледал не е твоята и баснята с жената дето така и не е свикнала да я кара е много забавна Big Grin. Фиксирай си първо модела и след това изчети каквото намериш за него и като конкретизираме малко повече въпросите с удоволствие ще помагаме колкото можем. Успех
На такива приятни и грамотно зададени въпросчета - как да не отговориш Smile
Бих ти препоръчал S60 бензин 140 к.с. - газифицира се много приятно, а и на пазара има много такива с газова.
При условие, че си спокоен шофьор набирането няма да ти е приоритет, а в този мотор не е водещо. Колата е много здрава като шаси, мотора е безпроблемен - за скоростите ръчка или автомат - избора си е твой - успех!

п.п. погледни и тази примерно:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11417560892868242&slink=9s6nl6">http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9s6nl6</a><!-- m -->
Здравей, колега. Колата, която си посочил дори не бих погледнал, камо ли да мисля за покупка. Историята ми прилича на бабичката, която е ходила само до пазара и църквата с нея. За 15 годишна кола пробега е подозрително малък. Особеното при този автомобил е скоростната кутия, която е автоматик и изисква смяна на маслото на определен пробег - има колеги с такива скоростни кутии, които са писали много по въпроса в определени теми.
Що се отнася до модела на Волвото - зависи за къде ще ти трябва. S60 е прекрасен автомобил за пътуване извън града, много удобен, комфортен, не изморява водача, особено ако има круизконтрол. За града недостатък е сравнително лошата маневреност /голям радиус на завой/ и големия габарит, но това са неща, с които се свиква. Ако държиш да бъде бензин, то тогава се оглеждай за петака 2,4 литра 170 к.с. - доколкото съм чувал и чел за него е много здрав и безпроблемен мотор, който лесно се газифицира. Задължително направи диагностика за натрупани грешки и налични проблеми.
Проблемно място -> автоматичните скорости. Проблеми също прави и дросел клапата. Трябва да се внимава и в какво състояние е мотора и турбината. Ако са обслужвани добре - този двигател е много здрав и безпроблемен. А и върви добре. Е това е най слабия като мощност двигател(от този тип 2.0Т), хубаво би било да е или 180hp или 225hp, но и това става.

Имам го същото S80, само, че е с тъмен салон. Ако твърдо си решил тази кола да купуваш, мога да дойда с теб да я прегледаме.

2.4 - 140hp. Става - хубав, здрав мотор, ама на това купе което празно е 1600кг. малко смешно изглежда. Wink
Мен ако питаш атмосверен мотор - не ти трябва. Дразни с мудността си.
Много благодаря за отговорите. Явно ще трябва първо да седна в някоя и друга кола. Надявам се този уикенд да остане време да се разходя по автокъщите.
Искам да е автоматик и съм готов да поема разумен риск с него. Ще питам допълнително след обиколката.

Приятни почивни дни
Би ли дефинирал ''разумен риск'' в контекста на 15 годишна кола с неясен пробег ???
Колкото и невероятно да звучи, предполагам, че около 50% от целия пазар на коли втора употреба в БГ попада в категорията "15 годишна кола с неясен пробег", та явно има някакви критерии за разумен риск при купувачите. Моят в случая е под 40% шанс да дефектира скъп елемент или да възникне "тотална щета" Smile. Ако статистиката/наблюденията/опитът сочи, че 95% от автоматичните скоростни кутии на този модел/марка/или от всички на планетата, умират до 15 години, то това явно не е разумен риск, дори не е риск. Да, и начина на подръжка има значение, но нали за това се води вещ в занаята и се минава през сервиз? Както казах, наясно съм, че колата е стара, но както и някой друг е написал в друга тема тук - едни коли на 15 години са отличаващо се по-движещи се от други коли на 15 години. Предполагам, че ако можехме, всички щяхме да търкаляме само нови автомобили и да ги подменяме след първата им година, ама уви, явно Господ не е българин или има коренно различни планове от нашите желания...
Това не е отговор Smile
Ако този автоматик се развали в 1 година след покупката или на 2-та година ?
Знаеш ли колко ще ти струва ремонта ???
След като вече си налял пари за покупка, обслужване ,гуми,летни и зимни.След каското и евентуално някой лек ремонт по ходовата част.

Просто ми е любопитно по прочете ли в форума темите за автоматиците Smile
Не, не съм чел темите нито за автоматиците, нито за дроселната клапа (която ако не била Бош се разваля периодично) нито за каквото и да е. Ако ги бях прочел всички необходими теми (скоростна кутия, купе, двигател, спирачна система, удовлетвореност на потребителя, краш терстове и т.н.) нямаше да има нужда да питам, а щях да давам аз съвети, нали?

Ако кутията се развали след всичко описано от теб, то тя ще е развалена - прост факт, а аз ще съм прецакан - това е риска за който говорим (на старата кола). Ако това се случва с по-малко от 40 от всеки сто коли като посочената, то аз съм готов да го поема - т.е. готов съм да рискувам с покупката и приемам възможността да се наложи да върна колата за скрап за 500 лева след една година и 7000 лева разходи плюс разходеното мое време за прегледи, прехвърляне, регистриране, данъчни и т.н. Да, ще ме е яд, ще съм бесен, но в крайна сметка всичко си има цена и тя трябва да се плати - желанието да карам Волво и ограничения бюджет налагат този риск, а аз преценявам дали да го поема. Ако не искам да поема толкова висок риск с колата, то ще се наложи още дълго да ползвам обществен транспорт - никакъв риск, да чакам да събера пари за нова кола с неразваляща се скоростна кутия след първата или втората година - т.е. отново без риск или да поема риска да се придвижвам с колело - което за мен лично приключи със сблъсък, счупени мои прешлени и избягал водач на превозното средство (т.е. риска излезна 100%). Дали стаха по-ясни нещата?
Pages: 1 2 3 4