Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с 5та врата на V70 2005г.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
На връщане от националната на дисплея се появи съобщение за отворен багажник (5тата врата).
Слизах, отварях затварях, всичко си беше наред - затваря си се идеално.
Днес малко разглобих вратата и открих къде се намира датчика, който отчита дали е затворена. Но и там всичко изглежда наред. Изчистих хубаво всичко и сглобих.Сега в момента го няма съобщението, алармата и тя не се е включвала вече половин час(иначе преди това пищеше през 15тина минути)
Та да видим дали чистотата помага...
[attachment=43654]
[attachment=43655]

П.С. За какво е тази гума, да обира вибрации или?

[attachment=43657]
[attachment=43656]
Явно не става само с почистване. Днес пак ми казва, че е отворена 5тата врата.
Здравей колега.Дали проблемен е самия датчик?Да не би да имаш прекъснат кабел някъде по снопа?
Възможно е. Ще се почва едно мерене при първа възможност.
а ако изключим куплунга ,за да не пищи?
п.с. и аз имам същия проблем
Приблема от вчера стана по-сериозен. Започна да ми гори бушона, а на него са вързани и задните врати. Дава на късо някъде.Изключих куплонга и като заключих колата, пак изгоря бушона. Може да е нещо кпето да няма връзка с този случай... Ше водя разследване утре.
Бих те посъветвал да провериш кабела в местото кьдето влиза от купето в петата врата . От многото прегьвания може да е наранена изолацията на кабелите и да се опира един в друг.
gramov Wrote:Приблема от вчера стана по-сериозен. Започна да ми гори бушона, а на него са вързани и задните врати. Дава на късо някъде.Изключих куплонга и като заключих колата, пак изгоря бушона. Може да е нещо кпето да няма връзка с този случай... Ше водя разследване утре.
Качва ли я на VIDA?Излиза ли някаква грешка?
И днес по пътищата на родината обикаляхме малко, и не ми остана време да ровя по проблема. Като го реша, ще напиша какво е било. Със сигурност прави късо някъде, само трябва да видя къде е.
Аз намерих временен лек за моята.Въпреки че се затваря идеално,на неравности си примигваше индикацията,което ме наведе на мисълта че проблема е механичен.Развих бравата,и подложих засега хартия с дебелина около 5 мм.Вече 3 дни не ми е светвала оранжевата лампа,да видим Smile
Pages: 1 2