Волво Клуб - България

Full Version: S40 1996 някой заменял ли е 256мм с 281мм спирачни дискове?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте, понеже предстои смяна дискове и накладки, чудех се дали да не сложа вместо 256мм 281мм дискове монтирани на колите след 1997. Ще се наложи и смян на апаратите. Питането ми е дали друго също ще трябва да сменя и дали им ефект?
Зависи с какви джанти си.
Оригинални 15", такива май слагат и след 97ма с големите апарати .
Ще стане, но не виждам смисъл от операцията - няма да усетиш нещо различно в спирането понеже не мисля, че често ти се налага да намаляваш от 200км/ч. Според мен си сложи хубави дискове и накладки, прегледай си спирачните маркучи, ако не са сменяни най вероятно са нацепени - и си карай колата безаварийно.
Май май ..ще търся някакво брембо... а ако са стари маркучите какво губя ? Мек е педала?
Можеш да загубиш спирачките. Обикновено се късат при натискане, педала пропада рязко, спирачното усилие почти изчезва и в зависимост от скоростта с която се движиш всички коли и дървета в радиус от стотина метра могат да ти се видят мноого близки - вервай ми.
llelloo Wrote:Май май ..ще търся някакво брембо... а ако са стари маркучите какво губя ? Мек е педала?

Колегата STEW добре ти е описал като начало какво губиш - да не дава господ никому такава ситуация, но имай предвид, че има случаи в които механика дакато вкарва колата в халето на сервиза и се оказва без спирачки заради тези маркучи - на този автомобил предните спирачни маркучи са проблемни и горещо ти препоръчвам да си ги смениш, независимо от това какво ще си решиш за дисковете. Мек педал - признак за въздух в сисемата или проблем с помпата /сервото. Препоръката за смяна на спирачната течност през 2-3г. също е добра, защото течността е силно хигроскопична и наличието на доста вода в нея променя свойствата и.
llelloo Wrote:Оригинални 15", такива май слагат и след 97ма с големите апарати .
Това го провери, че после да няма "спешно ми трябват джанти 16" или 17" и то с гуми"
Еми нови Делфи дискове 256мм и накладки. Не ми се занимава да откривам топлата вода.
А маркучите са заводските от 1996 и изглеждат здрави, не са напукани даже.
Pages: 1 2