Волво Клуб - България

Full Version: s60 газ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Има ли някой,който да кара на газ без да му светва чек, без да има някаква грешка, от прочетенето оставам с впечатление, че всеки си има някакьв проблем...
На мен нищо не ми свети и нямам проблеми.С газов инжекцион на БРЦ съм!
Докато настроят в началото системата чека светваше след по-дълго извънградско. След като се настрои, както трябва вече 3 години не е светвал чека.
Здравейте и от мен.
При мен се случва от време на време да ми светне чека,но ми набива грешка за горен кислороден датчик.След изчистване на грешката,не се знае кога ще набие пак грешката.
Ако сте с правилно настроен газов инжекцион (независимо от марката) не би трябвало да свети чека. 4 години съм карал без никакви проблеми - лампата светваше само, когато свършваше газта в бутилката и явно идваше бедна сместа. Грешката беше пак свързана с ламбда сондата.
Здравейте,
Моята кола е доста стара - 440 1.8i , но все пак е по темата - на мен ми свети чека всеки път когато сменя на газ, отнема му около 5-10 секунди да светне.
При смяна на бензин и изключване на колата се маха и докато не започнеш да караш на газ не светва. Имам документ за газовата уредба и ще видя каква е точно (ще допиша довечера) но нямам идея как или от къде да я настроя - явно не се получава идеално изгаряне. Обърнах внимание обаче че, дори в по-студено време и колата да е студена си пали на гас ..., не знам чак при минусови но все пак. Бихте ли посъветвали да потърся помощ за регулирането или само мога да го разваля?
При мен светва при магистрално каране с над 3000об. но по принцип и сама се изтрива след един два цикъла каране. Казаха ми че ми е "ленива" предна ламбда сонда която е на Бош.