Волво Клуб - България

Пълна версия: "Anti-Skid Temporarily Off"
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте колеги,

ей това адски досадно съобщение ми се изписва на новозакупената колица Idea
След като в рамките на 3-4 дни смених маслото на двигателя (вкл. 4-те филтъра), няколко изгорели крушки (2-3), ангренажен комплект + водната помпа, лагер на главина и направих диагностика на всички възли (и се поизхарчих доста Cry ), ми остана да отстраня само проблема с ESP-то!

[Изображение: 99daacd910d7.jpg]

Става въпрос за дефектирал модул (най-вероятно :roll: ), някой сблъсквал ли се е наскоро с подобна драма и как си е решил проблема (само закупуването на нов модул ли е единственото решение или имате жокер)?

Поздрави и безаварийни !
Прочетете грешките на колата и тя ще си каже сама, къде я боли. С гадаене не става. Wink
Tisho написа:Прочетете грешките на колата и тя ще си каже сама, къде я боли. С гадаене не става. Wink
Благодаря за включването Winkp. s. Дефектният модул за управление на спирачната система (наричан от Volvo "модул Волан" ConfusedhockSmile се намира под волана и е част от SRS системата, като след монтирането на нов такъв, следва да бъде обучен (калибриран).
Дали някой може да помогне с Volvo номера на този модул, моля ?!
Поздрави.


[Изображение: cqs1439536896t.PNG]
SUMMUM написа:Благодаря за включването Winkp. s. Дефектният модул за управление на спирачната система (наричан от Volvo "модул Волан" ConfusedhockSmile се намира под волана и е част от SRS системата, като след монтирането на нов такъв, следва да бъде обучен (калибриран).
Дали някой може да помогне с Volvo номера на този модул, моля ?!
Поздрави.


[Изображение: cqs1439536896t.PNG]

Номер на модула - няма проблем, но трябва да дадеш вин-а и ще ти го извадя от VIDA-та.

Всъшност на волана трябва да има датчик показващ накъде и колко е завъртян, този датчик може да е една от причините. Но пак казвам с гадаене няма да станат нещата, прочетете колата и тя ще си каже какво я боли и какво не и е наред. Форума колкото и да има техническа информация и хора патили и знаещи трудно ще замени диагностика с кабел и VIDA. Smile

Модула във волана - SWM е отговорен и за много други неща, така че ако има проблем там, може да не ти се палят фарове, да не ти работят чистачки, мигачи, бутоните на волана. При замяна трябва програмиране, което става единствено в МП.
Слава Богу, всичко друго работи безпроблемно (поне за сега) Big Grin
Благодаря ти за готовността да ми помогнеш, колега.
Адмирации !

p. s. На Л.С. ще ти изпратя номера на рамата, пък когато имаш възможност, провери, моля.