Волво Клуб - България

Full Version: Volvo v70 '99 Капачето на резервоара НЕ СЕ отключва!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Здравейте колеги!

Както написах колата е V70 1999 - До онзи ден работеше капачето, но сега когато цъкна копчето за отварянето му, единствено чувам цъкането от шофорското табло, но нищо не се случва - не се отваря! Cry
Колата е с последни литри нафта и съм я загазил!!! Sad

Пробвах да отворя корите отзад за да намеря аварийно жило - но такова НЯМА! Не мога да повярвам, че няма backup за подобен сценарий...

Моля ви помагайте, че май ще се налагя да счупя капачето Cry
Нямам я... Или просто при v70 я няма, или е била изкормена... но не виждам да има следи да е имало такава ръчка. Изгледах повечето клипове, никакво полезно инфо за V70 .. Може би ще се пристъпва към разглобяване/счупване...
Колега мисля че на всички машинки са еднакви(може и да не е така).
И аз имам някакъв проблем, ту се отваря ту не, и си го реших като за ушето(което е оставено за тази цел) завързах връв и я прекара така че да се показва отзад при стопа, при проблем просто отваряш багажника и дърпаш Smile.
Лошото при мен е че понякога и не се заключва.
zorba Wrote:Колега мисля че на всички машинки са еднакви(може и да не е така).
И аз имам някакъв проблем, ту се отваря ту не, и си го реших като за ушето(което е оставено за тази цел) завързах връв и я прекара така че да се показва отзад при стопа, при проблем просто отваряш багажника и дърпаш Smile.
Лошото при мен е че понякога и не се заключва.


Здравей колега! Много хитро от твоя страна!

Аз тъкмо успях да отключа, без да чупя каквото и да било (само малко щипки).. Така - жило НЯМА... Трябва да се махнат корито от дясно, от долу се вижда дупката в която трябва да се бръкне до моторчето. До самото моторче има малко лостче - много трудно се достига до него, но и аз си мислих сега да го пробия и да му вържа нещо, за да съм спокоен за напред..

Ще ви пусна снимка скоро за да видите какво имам предвид - и да бъда полезен на колегите с v70/s70, за да не се лутат 3 дни като мен. Smile

Поздрави!
Ти сигурен ли си,че няма някое копче на стъклата или огледалата,което да е натиснато постоянно,но ти да не знаеш? При мен се е слувало ел. стъкло или огледалото да е останал натиснат бутон и тогава не сработва резервоара.
mudancho Wrote:Ти сигурен ли си,че няма някое копче на стъклата или огледалата,което да е натиснато постоянно,но ти да не знаеш? При мен се е слувало ел. стъкло или огледалото да е останал натиснат бутон и тогава не сработва резервоара.


Здравей! Това не съм го помислил! В интерес на истината имам 1-2 switch-а за стъклата които не функционират както трябва на 2 от вратите... Но да ти кажа нещо което забелязах - изкарах моторчето, без да изкарвам кабела за да мога да видя дали се движи - установих, че при натискането на бутона за капачето от шофьорската врата, лостчето (задвижвано от моторчето) се мърда съвсем леко, може би с милиметър-два.. От там предположих, че може би е зациклило - сега го смазах с грес и т.н. , и ако отново не сработи, ще разглобя и самото моторче за да огледам отвътре..


Поздрави!
Ето и и въпросното моторче, снимах с телефона, но се вижда що годе добре - на горната снимка можете да погледнете лостчето (в дясно на гумичката) - дърпа се назад и освобождава.

Поздрави!
Ето как е при мен - S70/98 , днес реших да погледна - махнах кората и ел.ключалката се вижда, като бръкнеш с пръст, напипваш езичето - дърпаш и вратичката на резервоара се отключва аварийно .

[attachment=44286]

[attachment=44285]
Mihov Wrote:Ето как е при мен - S70/98 , днес реших да погледна - махнах кората и ел.ключалката се вижда, като бръкнеш с пръст, напипваш езичето - дърпаш и вратичката на резервоара се отключва аварийно .

[ATTACHMENT NOT FOUND]

[ATTACHMENT NOT FOUND]

Здравей колега, при теб е като песен!!!

Утре ще снимам на v70-то да видиш през какви приключения минах докато стигна до там... Одрах си ръцете по тая пущина!
Pages: 1 2 3 4