Волво Клуб - България

Full Version: Няколко въпроса за C30
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги, от скоро приятел си взе Volvo C30 2.0 136 к.с 2007 год. то аз му я намерих, но както и да е, с няколко думи колата е уникална... много красив дизайн отлично вървящ мотор много комфортна и удобна кола е малко друса, но пък това не е проблем за повечето от нас та имам няколко въпроса и проблемчета за отстраняване, един не много важен проблем е, че не работи (не отчита) уреда за горивото, та от какво може да е!? Втори проблем е че колата е с двузонов климатроник и на клима за студено лятото в дясната зона духа топло а от към шофьора си е ок духа студено (светят и двете зони за еднаква температура). Проблем три е с фаровете те са някакъв оригинален ксенон, единия е с неработещ баласт, та той ги иска да си сложи обикновени като на S40 (твърдо е решил) та да питам стват ли фарове от S40 на С30, че някъде четох, че уж на C30,S40,V50,C70 били взаимно заменяеми?
Здравей адаш!

1. Проверете под задната седалка дали помпата е на място. На бащата на реното така не бяха завили помпата добре към резервоара (явно са точили нафтата преди да я пуснат в продажба) и не отчиташе на таблото горивото . Като сте стигнали до мястото светнете с фенерче в самият резервоар и огледайте за боклуци и хартии. Случвало се е джамбазина от мързел да си изхвърли кърпите с които се е бърсал директно в резервоара...!
2. Модула за оправление на клапите може да е повреден, на диагностика се вижда най-добре от къде идва проблема.
3. Щом не иска ксенон маха баластите и слага обикновенни лупа/крушка от S40/v50 би трябвало да стане.

Поздрави
Сагата с фаровете на C30-ката продължава. Взел е нови баласти и нови крушки за фаровете.Отново не светят както трябва, доста са слаби. Забелязва се че сребърното покритие на рефлекторите е почерняло, на места дори се е разлепило и го няма.
Дали ако се занесат фаровете на рециклиране и се постави ново рефлекторно покритие ще светят най-накрая нормално?
Или да търсим някой с V40 или V70-ка за да видим дали ще станат и ако станат да се режат букси и кабели и да се преправят.
Тоя пичага вече е залудял с тия фарове..., моля помагайте колеги!?!?!?