Волво Клуб - България

Full Version: Проблем със волан - S40 2.0d
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, колеги. Пиша ви с надеждата да ми дадете и вие малко акъл и насока към решението на проблема. Става въпрос за следното нещо. Когато колата е студена и я запаля, особено сега, когато си и паднаха темперетурите, волана ми все едно се е заключил. Трябва да го насиля с по-голям напън, за да отпъне. След като "отпъне", като е на място волана е на перушина, но тръгна ли и двигне ли малко по-голяма скорост (над 20км/ч), при лек завой надясно, на точно определено място, отново ми стяга волана. Всичко това, докато не позагрее колата и нещата изчезват напълно, особено при малко по-високи темперетури (над 20градуса). Констатиран е малък луфт в рейката. При малко по-бързо мърдане на волана, ляво-дясно, има леко припукване, което се дължи на нея. НО немога просто да разбера вече, дали и другото се дължи на нея, или помпа, или ... На диагностика нищо не излиза. Проблема е много странен и ще се радвам, ако дадете идеи и насоки, а какво остава пък и за решение ако ми кажете, ако сте се сблъсквали с това. Smile

Поздрави, Цеци Wink
Колеги, предположих, че това ще е скапан проблем за диагностициране, но все пак някакви насоки, препоръки, идей ? Ако не се сещам за нещо друго с което да доопиша тоя яд, питайте ме и ще проверяваме в движение. Лошото в случая, че рейки и помпи (хидравлични в случая), са си скъпи консумативи и няма как да се вземе нещо за проба без да съм напълно сигурен. Sad
Ако има система,за прогресивно втвърдяване на волана,може да е от нея.Ако не,вижте състоянието на карето на привода и вътрешният привод на волана(този в купето.)
Качвам клипче на което се вижда горе-долу за какво става на въпрос. В случая как е затегнал.

http://vbox7.com/play:59b4379177


П.С. Как ви се струва паленето, защото само се заяждам със Стефан (stifunkata), че неговия стартер върти една идея по-живо. А сме с еднакви и нови акумулатори (800A), като моя е Bosch.
Колега,колата Ти пали перфектно за модела.А относно волана,няма как на място да искаш да се върти като перце.
Kangalov Wrote:Колега,колата Ти пали перфектно за модела.А относно волана,няма как на място да искаш да се върти като перце.

Да, пали, ама на Стефан, върти по-добре .. :evil: А иначе волана се върти на перце на място, стига да го отпецна, както се вижда на клипа. :?
Колата ти пали нормално. Обърни внимание на другите проблеми.