Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с ускорението на С40 125 кс 2006 бензин
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,
имам следният въпрос към Вас: Нормално ли е този автомобил с този двигател да не може да набере толкова, че да е направо рисковано да се изпревари. Става въпрос за новозакупена кола , която уж е в много добро състояние. Възможно ли е фабрично да е толкова тромава, разбирам че това колко е тромава е относително, но всяко изпреварване с нея е като едно приключение, педала до ламарините и се молиш да не дойде някой отсреща, в същото време на градско като че ли не се усеща този проблем в голяма степен. Възможно ли е проблемът да идва от съединител, тоест да боксува на високи обороти на 5та например? Свещи , масла и филтри са сменени с изключение на горивния, (който се намира в резервоара и сменявал на 150000, колата е на 110000 реални), моля ако някой се сеща за друга възможна причина да напише. Не вярвам да е толкова скопен този мотор фабрично все пак, моля ако има някой с такава кола също да сподели мнение.
От изпреварване до изпреварване има разлика.
Карал съм 1.8 115 к.с. и смея да твърдя, че за капацитета си не беше зле. Издъхваше единствено като беше пълна и с пуснат климатик.
иначе за твоя случай ето ти едно клипче да сравниш динамики:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=Bt7rwj9LSYc">https://www.youtube.com/watch?v=Bt7rwj9LSYc</a><!-- m -->
Благодаря ти за клипчето , но от него не мога да установя за разлика, то поне да се виждаше пътя, но като цяло на клипа изглежда че е доста по-бързо ускорението от това на въпросната кола. Възможно ли е да има проблем и ако да и на някой собственик на такъв мотор му се е случвало, моля да сподели за възможна причина за това
Другото , което е притеснително, че по спецификация разходът на колата на извънградско трябва да е 5 и нещо , а пък реалният е около 10. Колата не пуши , работи си равномерно.
Няма ли някой във форума с такъв двигател, да каже дали наистина е толкова тромав или тази кола има проблем.
Колега, защо не си направиш един експеримент, като качиш някой приятел с хронометър и да засечете, за колко време се ускорява от покой до 100км/ч. От 2 3 4 опита ще имаш едно средно време, което лесно можеш да сравниш по спецификацийте из нета за това купе с този мотор. Предполагам, че въпреки 125те коня, въртящия момент на мотора играе по голяма роля и тромавостта идва от там. Поздрави!
Благодаря колега, странно но не се бях сетил за това, ще пробвам. Дават и около 10.8 сек от 0 до 100 ще видиме дали ще се приближи до това.