Волво Клуб - България

Full Version: мнения за сервизи Бош
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Добър ден.
Събирам мнения за сервизи Бош. Наскоро открих, че има такъв до местоживеенето ми и сякаш по поръчка се появи някакво доста силно бучене отзад. Предполагам става въпрос за задни лагери/лагер главина понеже бученето е реципрочно на скоростта, с която се движи автомобила - бучи та се не трае. Имам и малки съмнения за спирачни апарати ама това трябва да се види в сервиз спор няма. В общи линии - мога ли да разчитам на тези сервизи за точна диагностика и евентуален ремонт -цени, части, работа?
Да не си сменил гумите и от там да ти е бученето, зимните по принцип са по шумни. Имах един случай с една друга кола при смяна на гуми вътре бучи та се не трае. Гумите се оказаха пластмасови, подарих ги на мой приятел, той имаше силна музика и този факт не го притесняваше. Кара ги около пет години и с тях продаде колата, грайфера почти не беше изтрит. Колко години са карани след това не се знае. Тази история стана малко като виц. Big Grin
... и с летните положението беше същото, но те са малко по - старички та и аз си мислех, че е от тях. Обаче и със зимни на 1 сезон същата работа пък и реглажи правия периодично ей така за спорта. Жалко, че никой няма впечатления и днес мисля да се пробвам да видя тез момчета стават ли или ще се надуват, каквато е практиката в лъскавите сервизи.
Малко развитие по темата. Както се предполагаше излязоха задните лагери -смениха ги на много прилични /да не кажа евтини/ цени за части и труд. Направиха диагностика и .... о чудо откриха, че релето за подгревните свещи изобщо го няма! Изгубил съм броя на "специализираните" и не толкова сервизи, които съм посетил за диагностика и НИКОЙ това дори не го е забелязал! Нямам думи!
Както сме писали в други теми относно проблеми със студения старт на този двигател, ако това се окаже причината ще сложи край на петгодишните ми мъки. Но ще видим. Релето е поръчано и след седмица очаквам да го монтират. Като цяло засега съм очарован от обслужването и цените. Препоръчвам.
п.п. ще пиша допълнително ако стария ми ПРОБЛЕМ бъде решен.
С нетърпение чакам развръзката Smile
Би ли споделил подробности около цената на частите и труда?
Два лагера на задна главина GSP по 161лв /в мотопф са 400 лв. единия!/, като ми предложиха и SKF по 200 лв. По 40 лв работа на лагер. Общата сума беше 432 лв включително диагностиката на двигателя. Приеха колата веднага и цялата работа с доставката на лагерите отне точно един работен ден. Много съм доволен, но може да е случайност и да съм имал късмет.
За релето обаче ми се стори че казаха 299 лв., не съм сигурен , че чух добре но ако съм чул правилно, то тогава излиза, че цената е по- висока от цената на релето в Мотопф., която е 255 лв. в онлайн търсачката им. Ама ще видим.
Да завършим темата. Релето пристигна в четвъртък и очевидно е било поръчано от Мотопфое защото си беше с надписите и т.н.т. Монтирането не отне време защото го вързаха където можаха, а не го монтираха в бронята, където би трябвало да стои - но на кой му пука. Резултата е липса на какъвто и да е пушек! Интересното е, че вече не само не мирише силно на неизгорял дизел и не пуши грам, ами и на абсолютно НИЩО не мирише! Така. Остана едно леко притрисане, което вече явно е от тръгнали дюзи обаче въобще не ме дразни защото като цяло основния проблем е РЕШЕН. В интерес на истината имам само три студени старта към момента и се моля нещата да продължат така. Дано. И така явно при неработещо /липсващо реле се появява този така разпространен проблем, което очевидно не се констатира при диагностика особено и ако в сервиза не могат или нямат желание това де се случи. В този смисъл препоръчвам на колегите в преследване на причината за проблема да тръгнат от най - елементарното т.е. реле , свещи и всички кабели и тоци свързани с тях. Успех на всички.
Здрасти Колега, понеже и аз имам подобна кола с подобни проблеми, в кой сервиз ти оправиха нещата, че в студеното пуши повече от Икарус, а придърпването и тресенето много ми се увеличи и ми трябва място, където не само да ми вземат парите, а и да оправят това онова.