Волво Клуб - България

Full Version: Електрическа схема за чистачките на ВОЛВО V50
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги,
моля за помощ, трябва ми схема, електрическа, за Волво 50-ка... Случи ми се следното нещо, по време на движение без причина се включиха чистачките на максимална мощност, не можех да ги спра по никакъв начин, дори и след като угасих колата и извадих ключа...
Принудих се да откача клема на акумулатора и след това спряха, но в положение на средата на стъклото и не искаше изобщо лостчето да ги задейства.
Бутнах ги и тее леко се върнаха в основно положение. Сега обаче не мога да ги пусна изобщо. Дава грешка липса на сигнал, вероятно не знаят къде им е позицията... Моля за съвет и помощ, най-малкото за схемата... Поздрави!
Здравей колега,
Ако се направи диагностика с VIDA и DiCE ще има повече информация за проблема. Поне ще те насочи към някаква посока. Прикачам ти един "скрийн шот" на схемата за MY2007.
Много благодаря! Длъжник съм....
Явно съм карък или нещо друго се случва... Значи купих втора ръка моторчето с блока, сложих го и си тръгнаха веднага чистачките. Блока на моето май е изгорял. Вчера обаче се случи абсолютно същото с новото моторче. Някой може ли да помогне? Някой ремонтира ли тези блокове за управление, защото двигателчето си е Ок. Ето грешката която даде:

DD30 - Комуникационна грешка с устройство на предни чистачки - постоянно
8F21 - контролно устройство на предни чистачки - вътрешна грешка - постоянно
DD21 LIN шина 9 - комуникационна грешка постоянно