Волво Клуб - България

Full Version: Вода в отделението на резервната гума
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте,
от известно време подозирам, че от някъде влиза вода при резервната ми гума. Няколко пъти съм намирал нещата вътре влажни. Днес направо си имаше локвичка... Подозирам, че не е нормално. Дали се е случвало на някого? От къде е била водата?

ПС: Автомобилът е V40 1.9D 115hp 2004г.
Колега аз също имам този проблем макар че съм с 460, парвото место което да провериш е стоповете най често от ма влиза вода ако имаш възможност ги смъкни купи си силикон за улуци струва 3 лв. намажи ги хубаво монтираи ги и да се надяваме да нямаш проблеми след това. Макар че при мен има още от някаде кадето испуска леко и за това намерих решени екупих си от Джъмбо влагоабсорбатор за кола който е наистина ефикасен.
Съмнява ме да е от стоповете,но може и това да е. Честа причина за вода в багажника е пропускане на уплътнението на 5-та врата,поради усукване ,изкривяване в следствие удар отзад .Обери сегашната водата,вземи 1 канче с вода и симулирай дъжд като поливаш от горе по уплътненията. След това отвори и виж дали има вода.Другото място от където може да да влиза вода в багажника е гуменото уплътнение на антената.Ако уплътнението и скъсано,липсващо или пропукано ,може да влиза вода,която се спуска по тавана ,след това по колонки Д(там където са ти тонколоните) и от там да влиза в багажното. При втория вариант водата не е чак толкова много обаче. Не знам при теб как е положението.Успех!
Благодаря, за съветите!

Ето тази гледка ме посрещна тази сутрин.
[Image: eE1JkF.jpg]
По същия начин беше и вчера преди да създам темата.

Улътнението на вратата изглежда перфектно, а и поне до колкото знам колата не е удряна отзад. Около стоповете е сухо, антената също, но ми направи впечатление, че около дясната Д колоната е много мокро. До толкова, че като пипнах решетката на говорителя и капеха капки. След като поогледах по-подробно изглежда, че изолацията около самата панта на вратата се е напукала. Точно от там започва и мократа част от тавана.
[Image: ofPNV8.jpg]

Поомазах мястото със силикон и сега ще чакам да видим дали вътре ще изсъхне или пак ще има локвичка. Дано да се окаже само това, че и около калниците ми се стори особено мокро, но пък колата не е кара вчера...
[Image: 7BiygM.jpg]
Съмнява ме това да е причината.Огледай все пак и под дюзата за измиване на задното стъкло.Между другото - и при моето V40 го има това овлажняване.Миналата пролет като си извадих една торбичка с разни инструменти от там,те бяха ръждясали.Но аз имам изкривяване на задната врата,малко над стопа.Когато я купих,десния амортисьор се вадеше и явно предишния собственик го беше ,,защипал".
Хм,току що проверих багажника - абсолютно сух е!Единственото,което си спомням да съм правил е,че залепих със силикон дюзата за миене на задното стъкло!
При мен имаше теч от спойката м-у калника и дъното на багаажника и пътя на водата си личешемного ясно по молрата тапицерия на багажника. Лекувах със силикон.
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=8116">viewtopic.php?f=8&t=8116</a><!-- l --> <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.volvo-club.by/forum/viewtopic.php?f=34&t=2366">http://www.volvo-club.by/forum/viewtopi ... =34&t=2366</a><!-- m -->
Явно се случва по-често от колкото предполагах Big Grin
Борбата продължава и утре, от днешната процедура нямаше ефект...
Погледни снадките на купето ,които се намират от ляво и от дясно на пантите на 5-а врата. Самите ламарини са лепени а не заварени.Свали и цялото уплътнение на 5-а врата и огледай ръба.Свали ако трябва и стоповете и виж да няма крива ламарина отзад.Огледай и гумените маркучлета пак до пантите през които минават кабелите от купето към вратата,да не би да има някое не добре уплътнено. Между другото отделението където стои резервната гума също е лепено за купето а не заварено и ако минаваш през гьолове може и от там да влиза.И като крайна мярка свали целия мокет в багажника ,всички пластмаси и др. до гола ламарина , намажи с талк затвори багажника и изсипи една кофа вода отгоре. После отвори и виж къде е мокър талка. :mrgreen: Успех ! И дано откриеш теча
Pages: 1 2