Волво Клуб - България

Full Version: Volvo – причини поради, които го купих
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Volvo – причини поради, които го купих

Идеята на темата е да споделим причините поради, които сме се спряли на марката “Volvo”. Ясно е, че всеки си има свои собствени. Както е ясно и, че “Volvo” като понятие само по себе си, не е изчерпателно и оставя една отворена врата, за всеки, който желае да сподели инфо, защо е закупил конкретен модел, което пък от своя страна би могло да е полезно за колеги, които обмислят покупката на автомобил с марката “Volvo”.
Пиша от позицията на човек, който се наслаждава на Volvo V40 2004-та година 1-ва фаза бензин 1.6/109к.с. Да си призная тази кола надмина очакванията ми, причините са:

1. Управлението на автомобила се извършва с лекота. Волана е много лек и с лекота реагира при извършване на маневра.
2. Возията е доста добра. При по-висока скорост, колата е като залепена на пътя. Колата не ме изморява на дълъг път, дори с темпомат, понякога ме унася. Годишно се минават около 14-15 хил км. Добра шумо-изолация.
3. Двигателят е 1.6/109 к.с., който ми е напълно достатъчен като мощност. Газифицира се много добре. В моят случай ГИ Ловато с, което разходът ми на газ в пари е 7.50лв/100 км извънградско (със скорост 90-100 км) на темпомат и 9.50лв/100км градско. За мен разходът на гориво в една кола е ОСНОВЕН. Не съм състезател, държа да отбележа. Бързам бавно, стигам навреме Smile
4. Интериорът на Volvo V40 e направен опростено, от качествени материали. Бутоните и врътките са удобни, ползват се с лекота, при нужда. Абе мислено е Smile Добра зглобка.
5. Визията на V40 (2004г.) 1-фаза фейслифт, ми допада много, още като видях колата, много я харесах. Може би, защото е сива и тогава беше с лети джанти Smile Спрямо останалите комбита в този клас (2001-2004-та година). Не бих искал, от етична гледна точка да споменавам алтернативните варианти, които имах, за да не звучи като заяждане с други марки.

В началото споменах, че колата, надмина очакванията ми. Може би просто намерих това, което търсих. Big Grin
Първа фаза са колите S/V40 '95-'99, а втора са S/V40 '00-'04г. Бих искал да се коригирам, за тази неточност. Idea
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=36&t=695&p=208792&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BA+%D1%81%D0%B5+%D0%B2%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D1%85#p208792">viewtopic.php?f=36&t=695&p=208792&hilit=%D0%BA%D0%B0%D0%BA+%D1%81%D0%B5+%D0%B2%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%B8%D1%85#p208792</a><!-- l --> Една хубава тема, която ей сега ще "ъпнем"
1. Сигурност - семейна кола с усещане, че всички сме пред телевизора в хола - кой на биричка (аз Big Grin ), кой на телефоните в чата (децата Wink ), кой на чаша хубаво червено вино (жената Big Grin )...
2. Комфорт - е, не е с въздушно окачване на S класа, но е предостатъчен за да се чувстваме прекрасно
3. Пространство - 4 човека, всеки с тенис-сак, и още милион торбички и чантички, хладилна чанта и т.н. - както съм казвал "Капалъ чарши можем да натоварим..."
4. За 3 години, освен консумативите, сменихме само едно радиаторче, така и не запомних как се казваше, за масло беше... :roll:
Вярно, малко под 900 лв. излезе, но другото са само масла, филтри и нафта... Значи и здрава! Wink Да не и е уроки!!!

Всъщност не съм само аз влюбен в колата - много ми се ще да видите реакцията на семейството ми, когато реша да ги тествам с репликата: "Ще продаваме Волвото!" Wink - готови са за бой, и мишената съм аз... Big Grin

Е, какво друго да добавя...?! Освен здраве и късмет!
Преди да кажа защо предпочитам Волво ще кажа само че съм "домашен механик" за момента. Иначе казано разбирам туй-онуй.
Така че една от първите ми причини да предпочитам марката е простотата на обслужване и елементарната механика по колата. Защо карам Волво:
1. Здравина, безопастност и неръждясване.
2. Комфорт и дизайн
3. Една от малкото добре измислени семейни автомобили. По-конкретно за ХС90.
3. Проста механика
За мен не е приоритет разхода. Колкото толкова. С тези тежки ХС90 каква икономия да има.
атрактивна цена (няма друга такава в същият клас),
има качества но с нищо не блести (трябва някой апаш да се обърка нещо за да ти пипне колата) :mrgreen: