Волво Клуб - България

Full Version: Аудио система SC-816 - проблем с кабелите
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте!
Скоро се сдобих с Волвото и реших да махна Пайниер-а и да върна оригиналното аудио на колата.
Проблема е, че когато са слагали неоригиналният са срязали кабелите на оригиналният в сервиза на Технополс и са направили нови връзки и сега не знам кой кабел за къде е.
Има ли възможност някой да качи снимки на кабелите и тяхното положение и цветове, за да видя кой кабел къде отива, защото фабричното аудио е малко по-сложно от обикновенното.
Модела на аудиото е този
[Image: sc816.jpg]

Благодаря предварително Smile
А ето един линк за смяна на крушки в подсветката на оригиналното аудио на който попаднах докато търсих някаква схема.
Дано е полезна на някого с подобен проблем Smile
ttp://www.matthewsvolvosite.com/volvo-ra...ement.html
Колега,
Имаш ли оригиналния куплунг с отрязани кабели? Аз лично в такъв случай бих отишъл до моргата да си взема куплунг с кабелите и цвят по цвят.
Освен това на кабелите със ситен шрифт е написано кой откъде идва.
che4ef Wrote:Колега,
Имаш ли оригиналния куплунг с отрязани кабели? Аз лично в такъв случай бих отишъл до моргата да си взема куплунг с кабелите и цвят по цвят.
Освен това на кабелите със ситен шрифт е написано кой откъде идва.
Да имам и двата, като по-големият не е пипан, но на малкият са му отрязани жиците и искам да видя къде да ги свържа защото, като гледах кабелите и малко се озадачих. Повечето предполагам къде могат да се свържат, но не искам да си играя на тото и после да блокирам или радиото или компютъра, ако нещо даде на късо.
Между другото колата е тази от аватара Volvo V40 2.0 16V 1997 Smile
"sc-816 pinout" в Google

<!-- m --><a class="postlink" href="http://volvospeed.com/vs_forum/topic/39409-wiring-diagram-for-sc-816/">http://volvospeed.com/vs_forum/topic/39 ... or-sc-816/</a><!-- m -->

Все пак разгледай и другите резултати за да си сигурен че са достоверни Smile
Vvo Wrote:"sc-816 pinout" в Google

<!-- m --><a class="postlink" href="http://volvospeed.com/vs_forum/topic/39409-wiring-diagram-for-sc-816/">http://volvospeed.com/vs_forum/topic/39 ... or-sc-816/</a><!-- m -->

Все пак разгледай и другите резултати за да си сигурен че са достоверни Smile
Тази схема я гледах преди да пиша тук, но има лека вероятност да объркам нещо, защото не съм сигурен дали ще разчета правилно всичко.
Затова няколко снимки ще са ми полезни в съчетание с тази схема.
Кабелите на по-малката букса са ми срязаните и според мен май трябва да са свързани с някои от голямата букса и там ми идва чуденето с кои по точно.
Така че ако някой може да отдели 5-10 минути и си снима кабелите и после ги качи тук или просто ми ги изпрати на имейл аз мога да ги кача вместо него за удобство на някой със същата дилема.
Здравейте!
Фабричното аудио е свързано и работи, макар че имаше леко разминаване в схемите от интернет. Най вероятно разминаването е от там, че аз съм объркал модела на радиото.
Оказа се, че моето е било SC-805, а не SC-816, както го бях писал, тъй като го гледах от снимки в интернет а те били едни и същи на вид, така или иначе вече няма значение Smile
След като радиото е инсталирано и работи питането ми е, ако закупя оригинален субуфер втора ръка какво трябва да се вземе с него.
Предполагам, че трябва да се вземе с оригиналната букса и кабел, която се вкарва в изхода за усилвател на касетофона.
Самият басбуфер какви кабели трябва да има с него откъде идва захранването му.
На схема за изводите на буксата за усилвател на касетофона видях, че има надпис AC, което предполага, че най вероятно захранването е директно от касетофона.
Питам малко , като идиот но искам да съм подготвен предварително.
Предполагам при поставянето трябва да се реже отвор в кората на тапицерията в багажното отделение.
Има ли фабрично места в купето, за които може да се захване буфера и съответно стандартни болтаве ли са или е друг начина на захващане.
От къде да се прекара кабела към касетофона.
Моля всеки, който има желание или е минал по моят път да даде някакъв коментар за което предварително ви благодаря за помощта и информацията Smile
Желая ви лек и приятен ден Smile
Оригиналният суббуфер,поне на фейслифтовите е в багажника,отдясно,странично,зад подкалника.Мисля и че има окабеляване до там,независимо дали има говорител или не.
pliva Wrote:Оригиналният суббуфер,поне на фейслифтовите е в багажника,отдясно,странично,зад подкалника.Мисля и че има окабеляване до там,независимо дали има говорител или не.
Благодаря колега Smile че е там там е ама, ако наистина има кабели прекарани до там не трябва ли да има и букса някъде зад касетофона, която да си стои и да чака някой идиот, като мене да я намери :roll:
Пък аз не съм видял ама може да трябва да се бръкна по надълбоко Big Grin
Дано си прав за жиците Wink
Поздрави Smile
Тези предните говорители на таблото зад волана за украса ли са или аз нещо съм глух или нещо не съм ги свързал както трябва ... пък може и да са ги монтирали фабрично, но нарочно да не са свързани при този модел с по-нисък клас оборудване. Иначе какви са им честотните характеристики среди и високи, само високи :roll:
Pages: 1 2