Волво Клуб - България

Full Version: Подсветка на HU 650 и други въпроси
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте, колеги,
От няколко дни имам удоволствието да управлявам С60, с радио HU 650. При първото каране вечер, установих, че няма подсветка на радиото - нито едно копче не свети, нито цепката за СД-то, нито каквото и да е по радиото. Климатроника и другите вътрешни светлини си светят, но панелът на радиото е като черна дупка. По принцип е възможно да са изгорели ВСИЧКИ лампички (или диоди, не знам кой свети), но предполагам, че има друго обяснение. Наясно ли е някой, къде може да е проблема? Втори въпрос: това радио, има ли код, подобно на четирицифрения при HU 605, който се въвежда при изключване на захранването? Трети въпрос: за какво е малкото прозорче, най-долу на панела, малко наляво от средата?
Поздрави
ПП: преди да пусна темата, разгледах целия музикален раздел на форума, пробвах с търсене, гугъли и т.н., но открих подобни теми само в някакъв латвийски форум на волво, но са ми трудни за четене - много жаргон ползват и това не помага на такива като мен, с неукрепнали познания по руски
Имах сходен проблем с S80 2004 и радио HU 601.
След диагностика с VIDA, колата сама си каза, че има проблем с копчето на фаровете.
Копчето за силата на подсветките не работеше.
При теб въпросното копче на каква позиция е и въобще реагирали нещо на таблото ( DIM ) от него.
Смятам, че най-добре е да започнеш с диагностика.
ПП - копчетата на волана за радиото - работят ли ?
[attachment=44978]
Копчето за подсветката беше на маскимум, намалих го до средата. Всички останали подсветки работят - на климатика, на таблото и т.н. Копчетата на волана работят (поне нова са усилване/намаляне на звука, станции не съм сменял от волана). Ще пробвам диагностика, не знаех, че видата може да диагностицира радиото.
Ако не е проблем по кабелите, вероятно радиото е сменено и не е от тази кола.
Трябва да се обучи/запознае с твоята кола и ще заработи подсветката.
При мен е сменяно,и наистина несвети подсветката на радиото,но също така нямам и управление от волана.След питане в една от темите ми разясниха че трябва да се закачи на вида и да се обучи или каквото там се казва на CD-то с компа на колата.И тогава би трябвало да проработи,ама в Ст.Загорска област още не съм открил човек или сервиз който да ми свърши тази работа.
Управлението от волана функционира нормално, както и от копчетата на самото радио. Просто последните не светят. Като ми остане време, ще я водя някъде на диагностика, дано видят нещо. Между другото, открих няколко такива проблема и в англоезичните сайтове, предположенията са за кабели, изгорели крушки и т.н. Чуденката ми е, как в един автомобил, всички лампи ще светят, а единствено тези на радиото ще изгорят?
Не са крушки,проблема е в радиото.Моето също спря да свети,разглобих го и проверих всички крушки,до една светеха.Купих втора употреба,сложих го и всичко свтна.
И при мен е така, всичко е ок, но няма светлини по копчетата на радиото, само успях да видя бушоните, но всички са ок.
За около месец, откакто имам колата, по отношение на радиото забелязах, че всички функции работят нормално, не светят копчетата на самото радио, но работят. Сравнено с ХУ 605 от старото волво (В40), радиото не е така стабилно в следенето на станциите извън града. Има участъци например в Ришкия проход, където не ще да намери никакво радио (предното се справяше доста по-добре). Освен това, СД-тата и на двете са доста капризни, записвани дискове вървят доста трудно, а оригинални - в новото също е трудно, едно от пет е шанса да тръгне, самоделки изобщо не съм пробвал да пускам...