Волво Клуб - България

Пълна версия: Волво 940 ТД- силов тунинг
В момента виждате орязана версия на нашия форум. Вижте пълната версия с подходящо форматиране.
Здравейте, колеги- за много години.
Тези дни ме налегнаха някакви желания да " подсиля" стария параход. Четох доста по въпроса, но ме интересува кой от вас го е правил, какво точно е правил, какво е очаквал като резултат и съответно какво се е получило. Знам, че принципно не е от най- издръжливите двигатели, а и вече е на двадесет години и поне на 360000 км- моя. Предполагам за всички ще е интересно да развием темата. Това, което ми предлагат в момента е хибридна турбина на базата на моята-Гарет Т 3 и нови настройки на ГНП. Цената ще е около 600- 700 лв.-всичко. Предполагаемо увеличение на мощноста- около 40 коня.
Очаквам мненията ви с интерес.
Поздрави.
Има ли развитие ,и дали си се замислял за продажба или нещо друго
Здравейте отново. Има развитие. Дадох колата на едни пичове да я "пипнат" и меко казано съм доста доволен от резултата.
Общо взето са и пуснали повече нафта от ГНП, пипнали са клапана на турбината да отваря по-късно и са махнали виското(което беше блокирало).
Мисля че сме сложили поне 30-40 коня отгоре, но много се усещат.Въпреки това, като гледам ти какъв двигател продаваш......при мен нещата изглеждат смешни :mrgreen:

Поздрави.
дай малко снимки на колата,
Да раздвижим раздела малко. Кораба си плава отлично след тунингите. Реших обаче с оглед на увеличената мощност да сменя диференциала с шпер. Знам, че темата е коментирана, но въпроса ми е дали някой от вас има такъв за продаване, както и дали става примерно от 740.
Всякакви коментари са добре дошли, за което благодаря предварително.
Поздрави.
Диференцияла от седма серия става на девета ,но няма да ти е коректен километража и абс системата . Другото интересно в случая е че ако намериш диф от седма серия колегата kire ще бартероса неговия деветков за твоя .