Волво Клуб - България

Full Version: Въпрос свързан с eBay
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Преди около три месеца направих поръчка през eBay, но до 58-я ден не получих стоката и съответно сигнализирах, търговеца ми възстанови парите, но днес получих продукта. Да се натискам ли да му го плащам или да си трая? Често пазарувам и не бих искал да получа "Бан" и то заради дребна сума.
Аз бих го платил все пак. И то не заради "Бан'-а.
Не разбирам въпроса...
Аз бих платил. Wink
Поздрави!
За неразбиращите въпроса: получавам продукт със 40-50 дневно закъснение и реално той вече не ми е необходим, защо трябва да се чувствам гузен, разбирам че не е виновен търговеца, но защо аз трябва да съм прекарания?
Интересува ме технически как стоят нещата, а що се отнася до съвестта ми то това си е моя работа.
Технически ,ако няма тракинг номер никой няма да разбере получил ли си или не стоката.Дали ще я платиш само ти можеш да си прецениш.
В случая явно пощите не са си свършили качествено работата. Ако пратката имаше трекинг номер, би могъл да видиш в кой е вината, дали в нашите пощи, или някъде в чужбина. Иначе няма как. Нито търговеца е виновен, нито ти. А как ще накажеш пощите? Като ощетиш търговеца ли?
Обикновено при такива случаи, по-често се случва като се пазари от 'китайника" се разбираме с търговеца в следният ред или му плащаш по-малка сума, или да си поделите стойността на две, или му изпращаш наобратно стоката. При всички положения решението е твое, но с комуникацията запазваш добрите взаимоотношения.
Разбрах, благодаря за отговорите.
Следващият път да знаеш, един месец преди Коледа и един месец(даже два, заради китайската нова година) не очаквай в обявените срокове от Китай.
Vvo Wrote:Следващият път да знаеш, един месец преди Коледа и един месец(даже два, заради китайската нова година) не очаквай в обявените срокове от Китай.


Китайската нова година тази година започва след 8-ми февруари.
Pages: 1 2