Волво Клуб - България

Full Version: Относно D5 двигателите на ХС60
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
antonpau Wrote:Здрасти,
За ръчката ясно, но автоматът все пак си е по-тромав и там ще има разлика. Принципно гледам, че изскачат и разни Polestar-и и ако има такава подходяща откъм екстри, бих я взел. Съвършено прав си, че колата трябва да е по предназначение, и точно заради това, че знам какво ми трябва, задавам конкретни въпроси Wink И все пак да не обръщаме темата в сравнение БМВ/Волво, че една такава дискусия не съм видял във форум, която да не завърши с караници и ключ накрая Big Grin Big Grin

За споровете относно марките съм съгласен. Аз исках да ди дам моята гледна точка, подплатена с конкретика. Пробвах и други Немски прехвалени работи, но интелектуално и физически аз не съм при Немците, та дори и спортно! Това е въпрос на усещане. Иначе нямам проблем да натрия носа на всяка Немска кола в моя клас. До 2.0 литра дизел наистина едва ли ще се намери нещо из между БМВ,Ауди,VW,Мерцедес сток, което да върви повече от моята 60-ка, но да не задълбочаваме повече в това.

Ако аз лично се чудя какъв Suv да си купя, с удоволствие бих се ориентирал към Кия, Мазда или Хюндай. Слънцето изгрява от изток и ще огрее ярко Запада, който започна да залязва сериозно икономически и морално. Останаха само платени журналисти да хвалят Немското, но и този фарс ще е до време.

Ето ти едно клипче, което казва някой неща по-много ясен начин.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=e4R3g4peGwI">https://www.youtube.com/watch?v=e4R3g4peGwI</a><!-- m -->
Ооо, Q3-ката ми е една от любимите измислици, няма толкова надценена кола от Ауди А2 насам Big Grin Big Grin
Японките хич не са ми на сърце, този интериорен дизайн не е за мен Tongue Единствено Лексус играе там, ама си е друг клас.
На корейците само шапка може да им се свали за това, в което се превърнаха за има-няма 10 години... но все още не могат да ме задоволят естетически Wink а и още има какво да се желае откъм материали, иначе изработката им вече е класа над немалко европейски еквиваленти.
Колега Дорио, и аз съм абсолютно убеден в това, което казваш - всяка кола е по-добра при фейслифта си... но ХС 2014 ми идва доста над бюджет, за съжаление :| Иначе на марки не робувам, просто не съм напълно убеден в избора си все още :lol:
Карах преди време едно XC60 D5 215hp. Приятен автомобил, но не ми направи впечатление да е много вървяща кола, може би защото беше на 1500км - най вероятно е ограничена в началото докато се разработи мотора. Разхода на дълго е около 8л/100км при нормално каране. Седалките на R серията са много удобни.
То вървежа е относително понятие, и главно субективно, защото моето ХС60/2009/D5/185 , по непотвърдена информация е с Rica Stage 2- 240 HP/480 Nm, си върви чудесно по моите си разбирания, без проблем стигам 200, даже преди седмица на тракия карах зад едни бмв-та, леки коли, с 210 , което за такова кубче мисля че е добре, друг е въпроса какъв е смисъла от всичко това, и колко е разумно да се кара с такива скорости (особено за бмв-тата Smile ) ... все пак е кола много близо до 2 тона, без жената и децата :mrgreen:
С Рика стейдж 2, колата става много приятна за каране. Ако не си карал Д5 185 сток пробвай, разликата е много осезаема. За Българските магистрали скорости от порядъка на 200км/ч са си направо приключение. В Германия и Франция има места по магистралите, където карайки с 200 е удоволствие, дори трудно се усеща, че колата се движи с такава скорост, но и там тези места не са много.

Поздрави
Какво дават и какво реално се постига с ремап ... само на дино стенд се вижда.
RICA Stage 2 беше замерен лично от мен и тези 240 к.с. се оказаха маркетингов трик :lol:
С доста зор (пипане по картите на този стейдж), затваряне на ЕГР и повишаване на Nm лимитер, бяха постигнати 238 к.с., така че само със стандартните им карти - утопия Wink
Но сега определено от 120 до 210 (ограничителя) набира равномерно и убедително Smile
Преди това след 120-140 км/ч започваше да тъпче, а заветните 210 се достигаха след доста време ускорение.
Няма да споделям и времето за изминаване от 0 - 100 км/ч ... 9,3 сек. За "кубче" 2400 кг (измерени) си е направо ракета :mrgreen:
Има една ХС70 с D5244T4 с тези карти и върви брутално, но там е 600-700 кг. надолу и има нормална форма.
Pages: 1 2