Волво Клуб - България

Full Version: Съвет за покупка на Volvo S40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Здравейте, потенциални бъдещи колеги.

От скоро се запалих по Volvo и по-точно S40. Харесах една кола от обява, но преди да реша дали да я гледам много бих се радвал на съвет от вас - дали всичко изглежда изрядно по автомобила или има нещо не както трябва по обявата/автомобила.

Ето я и обявата:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cars.bg/c1534185">http://www.cars.bg/c1534185</a><!-- m -->

Благодаря ви предварително!
То по обявите обикновено всичко изглежда наред, но като купиш колата установяваш колко далече от истината е това "перфектно" състояние, в което се продават почти всички автомобили. Конкретно в тази обява ми правят впечатление няколко неща:

- Продава я само половин година след покупката, че даже и с годишна винетка. Сигурно има причина и тя не е тази, че му е омръзнала, че на жена му не й харесва, че са му дали служебна, както вероятно ще ти отговори...
- Уж нов внос от Белгия, а обслужвана винаги в Мото Пфое. Те имат ли представителство в Белгия?
- Обикновено колите с външен вид, неразличим от нов, са пребоядисвани. А колите се пребоядисват най-често след удар.

Разбира може и всичко с колата да е наред, ама много рядко се случва Wink .
Точно това е проблема с покупките на кола втора ръка - жена в чувал. Трябва да я види добър майстор за да хване потенциален проблем и да имаш късмет. Иначе на мен ми направи впечатление следното:

- Долната гумена лайсна на задна лява врата се разминава в ъглите с лайсните на другите детайли. Не знам дали това не е сигнал за удар.
- Гумените шапки на тампоните на предните амортисьори ги няма. Гледах и други подобни автомобили и те си ги имат. Нямам идея това нормално ли е или е сигнал за нещо нередно?
- Този ксенон и лед светлини предполагам не са фабрични, тъй като не съм виждал подобни на други S40?
- Джантите 15-ки не са ли малки за ниво оборудване SE? Май не са оригиналните?

Иначе забелязах и нещата, които си споменал колега, за поддръжката в Мото-Пфое...

Ако ходя да я гледам, има ли някакви специфични проблеми характерни за този автомобил/двигател, за които е хубаво да гледам?

Поздрави!
Здравей,

Гумените лайсни не на всички коли са перфектни...било то и чисто нови. Шапки на тампоните аз не съм виждал. За джантите...може да е била с два комплекта...може и просто да не са искали големи джанти като са взимали колата. Все пак се купува употребяван автомобил..удрян или не ... въпроса е как е колата в момента. Ксенон не се вижда да свети. Тези червените кабели зад фаровете най-вероятно са за LED лентите, които са доста зле според мен и загрозяват колата. На мен примерно ми е странно, че колата няма халогени и праговете и долните части на броните не са в цвета на купето, но като цяло колата си изглежда добре. Гледаш, караш, закарай я в официалния сервиз за оглед и ако всичко е ок без нещо сериозно си ти човека. Успех! Smile


Поздрави,
Иван
Черното по праговете и броните говори много за това какво интервенции е имало по тази кола. Със сигурност е прясно боядисана, а в мотофое най вероятно е влизала за някоя диагностика - по мое скромно мнение не си заслужава. Само като разгледаш цените на пдобни автомобили в Германия, Белгия и Холандия е ясно, че както 90% от колите у нас и тази не е стока. Иначе наистина ще е интересно каква е баснята за причината за продажба Smile
Колеги, друг автомобил, който изглежда читав е този: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.cars.bg/c1472786">http://www.cars.bg/c1472786</a><!-- m -->

Не пише от къде е внос и дали има сервизна книжка, иначе е може би най-читаво изглеждащият, за сравнително ново S40 и да се ядват парите. Някой да има впечатление от автокъщата или да е гледал конкретният автомобил? Скоро ще бъда в София и мисля да го огледам.

Поздрави!
Колата има няколко огромни предимства заради които си струва всеки инвестиран лев в нея. Направо се обади и качвай с 500лв, ако държи на неговата си цена вдигай с още 1400лв и три каси бира, ако не клекне му давай +2670лв горница над цената и стискайте ръцете.

Ето ти ключовите екстри които ти се губят в хилядите други:

триточков колан - еха, верно? Волво да са почнали да го ползват?
централно заключване с дистанционно управление - голяма рядкост, хай-тек новост. За дистанционното говоря, централното е просто иновация.
автопилот - Cruise Control с регулиране от волана - сигурно и от Волво не знаят, че може да се регулира от волана, типично от там се управлява круиза.
подлакътник с тапицерия от синтетична кожа - щом е синтетика звучи гордо, като разсекретена технология от руска подводница или американска совалка.
осветление на бутоните - с това S40 убива всички автомобили, никой няма такива светещи бутони. Тоя се базика, не може да е вярно!
закачалка за дрехи - гледай жена ти да не разбере, че ще поиска да търсиш такава същата кола ама да има и шкаф за обувки и скрин за зимни одеала.
кожена ръчна спирачка - ето на, моята е с желязно жило, а тук - кожа! Вечна, нежна, щавена...от на лапландски елен пишката, като погалиш лоста и като се изпъне оная ми кожа и директно кове ръчна.
водоотблъскващи стъкла - шог, бонба, ne4uvano!!!1!1! А аз се цаках два пъти с ментаци Волво, и двата пъти стъклата ми попиваха вода като сръбска гюдерия.


Нооо прекалено хубаво за да е истина, ето ти кофти момента:

Падащи задни седалки Cry

Но не тъжи, ако се навиеш да я вземеш ще подложиш две дъски и с четири рапидки за гипскартон по италиански образец ще ги фикснеш да не падат. 2 дъски и 4 рапидки са около 326лв. без ДДС в Мото Пфое. Ама тя нали колата все там е обслужвана, само като я видят и ще ти направят 1,14% отстъпка. Това е специфична болест на този модел и модификация. При повечето коли задните облегалки лягат върху седалките ама тук е така, караш и хоп, падне седалката. Ама няма страшно, има триточкови колани тая кола, който и да е седнал отзад ще му се проветри само задника малко докато стои вързан за облегалката.



Това е абсолютно невежо написана обява насочена към таргет в някое забито село където се движат още Иж и Жигули и където Кадет Моноинжекция е революция в технологиите.
Изтъкват се неща които са стандартни по дефоулт и дори не следва да се споменава, че ги има. За SIPS и WHIPS пък да се говори при Волво е повече от смешно. Очаквах да има и пневматични гуми ама се е сдържал.
Единствените екстри са винетка и тези LED селяндурщини. А, и някакви гуми за които ще ти трябва бус да ги прекараш ако не сте комшии, дано поне сте в един град.
За първата обява, спрях да чета след"Винаги обслужван във Мото-Пфое. Нов внос от Белгия". Винаги е понятие, което не ми се връзва с новия внос. Вариантът е да я е вкарал преди година, през цялото време да е била в Мото Пфое за ремонти и наистина за него да е нов внос, защото я е карал само до КАТ, Мото Пфое и после до Метро да я снима. Вметка, този "нов внос" по обявите не го разбирам каква екстра е? Идиоти и мърлячи има по цял свят... или това е новото "поръчков", което висеше на всяка втора обява от преди години.
Втората на мен повече ми харесва и като километри (ако се реални), и поради факта, че няма коледна украса по фаровете. Интересно е, дали наистина ще се навият да я закарате в Мото Пфое, или оторизиран сервиз е "ей го на, Бай Пешо. Той си разбира от работата. Бай Пешо, на толкова километри ли е? Да, изрядна кола. Аз ако имах пари щях за себе си да я купя..."
Моят съвет е, когато идвате до София, разходете се и до Мото Пфое Люлин - употребявани автомобили. Там много често има коли, които още не са качени на сайта. Току виж излязла мечтаната кола с доказана история. Като цена ще е нещо подобно (то на такава и S60 може да се намери). Ако не бързате, говорете с някое от момчетата там - много са свестни - и им кажете какво търсите. Може да се окаже, че до седмица - две ще имат такава кола, каквато в момента няма.
Повелителя на покривите... Не така бре. Жена ми ме гледа как още в леглото се хиля като тиква и се чуди какво ми има. :mrgreen:

Втората обява изглежда добре, поне на снимки, мога да и направя един оглед и да пиша какво съм видял.
То след четене на негови бисери, аз често съм така. Хубавото е, че жена ми спи още и няма кой да ми се чуди, че сам си се смея.
Pages: 1 2