Волво Клуб - България

Full Version: Volvo s80 - от централен говорител към навигация ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги - мога ли да си заменя централния говорител с навигация без много преправяне - дали има изведени кабели заводско или трябва да се окабелява ?
[Image: Car-DVD-for-Volvo-S80-DVD-Navigation-MP3-Tmc-Pip.jpg]
Накратко - не.
Нашироко:
1. Няма карта за България
2. Няма предварително монтирано окабеляване
3. Прекалено много компоненти има да монтаж и дори и само един от тях да липсва или да има проблем с него - няма да проработи
4. Ще имаш нужда и от софтуерна намеса от страна на МП
5. Защо не разгледаш тук във форума има няколко теми за различни подходи за навигации (и не само навигации) по P2 коли - вграждане на таблет в нов калъп, пасващ на "дупката", Модифициране на оригинален дисплей, като се вгради в него готова навигация; Модифициране на оригинален дисплей, който да възпроизвежда картина от външен/и източник/ци (камера за задно виждане, компютър, разберри Пи, андроид донгъл и др.)
Може да погледнеш какви проекти се реализират в отдел мултимедийни системи в колите. Навигация, която да излиза от таблото е абсолютна тъпота на Волво. Вграждаш си един таблет и си бомба.
как изглежда този говорител за отпред че аз там нямам има букса но няма говорител и искам да си купя втора употреба но не знам как изглежда
На ХС90
[attachment=50859]