Волво Клуб - България

Full Version: Как работи sim телефона волво В50?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте вече съм горд собственик на волво в50 2.0d и имам следния проблем немога да свържа телефона ми с модула в колата иска ми някаква сим карта видях къде трябва да се сложи но как работи това нещо? Трябва да намеря някаква сим карта от някой оператор която да сложа в колата или?
Здравейте,
Честито за придобивката и много щастливи и безаварийни километри! И не на последно място, добре дошъл в голямото семейство на Volvo!!!
Точно така, ще трябва активна СИМ карта на някой оператор. Вграденият телефон в този вариант не може да се свърже с устройство, не поддържа Bluetooth. Няма синхронизация между устройствата. Телефонните номера трябва да се въведат в колата един по един. А иначе слота за SIM картата е в джабката, в левият и горен край. А размерът и е стандартен, не е нито "микро" или пък "нано".
Има един вариант да се ползва един телефонен номер. Става дума за услугата Extra SIM. С други думи, един номер на две SIM карти. Аз съм така. По този начин звънят едновременно вградения телефон и този в джоба. От който вдигнеш, от него ще говориш. За жалост обаче, единствено Мтел от трите основни оператора поддържа все още тази услуга! Има и неудобство. Услугата "абоната в момента разговаря" и изпращане на текстова съобщение (SMS) от вградения телефон не са налични!
Другият вариант е SIM карта с друг номер и пренасочване към него от мобилното устройство, за да приемеш обаждане от колата. Неудобството е, че всеки път трябва преди да шофираш да пренасочваш обаждането към номера в колата и после да го прекратяваш.
Надявам се да съм бил полезен!
Поздрави
Wizard S40 Wrote:Става дума за услугата Extra SIM.

Ползвам тази услуга при Мтел. Проблемът е, че има онсновна и дпоълнителна карта. От Мтел твърдят, че допълнителната може да бъде само микро-сим. Освен това, има чувствително закъснение при звънене - първо звъни основната, а след близо минута започва да звъни допълнителната.
Колеги благодаря за отговорите ! Имам още един проблем за да не отварям нова трма ще пиша тук не ми светвт плафоните в колата, видях, че има 3 табла с бушони можете ли да ме насочите в кое табло да търся
При мен си е нормална допълнителната SIM карта на Мтел като размер/форм фактор. И двете устройства звънят едновременно. Когато приема обаждането от кое да е от тях, другото спира да звъни! Аз лично съм много доволен от тази услуга...
Ако не можеш да изкараш втора карта, решението е просто. Примерно при мен, взимам една от фирмените си карти, те говорят по между си безплатно и пренасочваш при заето да звъни картата в МПС-то, така, караш звъни ти телефона, биеш заето и се активира тази в колата, без допълнителни главоболия.
Здравейте,от няколко дни съм горд собственик на s60.някой може ли да ми каже дали може да се говори на високоговорител от вградения телефон в автомобила,как се включва .Благодаря