Волво Клуб - България

Full Version: Volvo V60 D3
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги!
Дойде момента за избор на автомобил и естествено съм се спял на любимата ни марка и по точно на V60 D3, и учудващо след като се поразрових намерих едва 3-обяви за този автомобил.Някой има ли си напредстава защо той не се предлага масово на нашият пазар,всичко което намерих за него като четиво е,че е страшно икономичен и претъркан с електроника и нищо по конкретно от човек притежаващ този автомобил,нито мнения нито коментари все едно тази кола не съществува????
Ами... Малко е специфичен този модел - не е особено евтин, няма и голям багажник. Освен това не е немски премиум, което по тези ширини е критично. Явно не са продали много нови тук, така и вторичния пазар е слаб. Но пък изглежа страхотно и е приятен за шофиране. Аз ходих до Германия, за да си купя читав екземпляр.
Иначе поне 4-5 въртят из София, та го има момента с ексклузивността Wink

Страшно икономичен чак не е. Средният разход извън града се върти около 6.5, независимо какво пише в книжката ☺
iasku Wrote:Страшно икономичен чак не е. Средният разход извън града се върти около 6.5, независимо какво пише в книжката ☺

Тоест при градско в Сф може и над 10 да дойде ..?
В София sky is the limit по принцип Smile Не съм го засичал конкретно, но е около 11, дори и с активен start/stop (на моменти имам бая висене на едно място в задръсване и си помага). Но в София предпочитам да се придвижвам пеша. Иначе извънградско - около 5,5 при скорости около 100 и 6,5 при около 130-40 (все пълен автомобил). Предполагам като за автомобил с тегло 1600 кила е ок, все пак цифрите при 40-ката бяха подобни.
Понеже спомена и електронните екстри - не съм очаквал, но връзването на телефона през блутут, за да се ползва радиото като hands free ме радва най-много, колкото и да е простичко като екстра. Настроено веднъж, след това се връзва автоматично няколко секунди след включване на двигателя и никога не ми се налага да мисля повече за хендсфрита, втори сим карти или полицаи. С многото електроника обаче не липсват и бъгове - случвало ми се е на няколко пъти да не сработи звука на парктроника, веднъж пък на цялото централно табло копчетата не работеха (пак заради парктроника).
Аз за повече от 2 години с моята 60-ка, няма от какво да се оплача. Врътнах и 60к мили за това време и само един датчик на ABS-а на предно дясно колело съм сменил като ремонт. Колата е страхотна и като разход и като усещане зад волана. Багажника не е като на V70, но все пак е доста практичен, все пак е друг клас кола.