Волво Клуб - България

Full Version: разстояние между електродите на запалителни свещи
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте,

Търся си свещи за смяна, понеже старите правят мизерии вече. За протокола са купувани от Мотопфое, и не са стигнали предписания пробег Confusedhock: .
Та у мен възниква един въпрос:
Защо в книжката на колата пишат, че разстоянието между електродите трябва да е 0,7мм.
Докато в каталога на Бош:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bosch-automotive-catalog.com/bg/internet/ECAT/vehicle-info/-/vehicle/equip/VOL/826/-267s35ec4idq06qjcsl78bhjvci9lms5">http://www.bosch-automotive-catalog.com ... hjvci9lms5</a><!-- m -->
са 1,35мм и 0,7мм.
Според:
Беру пък са 1,2мм
Densо-1мм
NGK- 0.6mm
Оригиналните на Волво са с разстояние, по- голямо от 0,7мм., между електродите/не съм го мерил като съм ги слагал/. Но сега като правят проблем разстоянията са от 1,3 до към 1,4мм.
Та колко точно трябва да е това разстояние, и трябва ли преди новите свещи да се сложат, да им се регулира това разстояние, между електродите?
Просто искам да сложа нови свещи, и да ги забравя за определения от производителя им пробег!
Май искам много Big Grin ама да видим...
разстояние над 1,3мм ми звуци невероятно ...
Ако си с B4184S, което е старият ми мотор, оригиналните свещи трябва да са три електродни. Там не регулираш разстояние. Сменяш и това е.

Разстоянието също зависи от типа двигател. На новия ми мотор - 2.4 с турбо е 0.7-0.8. На атмосферни, поправете ако греша може и повече да е.

Оригинални от Мото Пфое за С40, 1.8 114 кс, 99 година са ми карали поне едно 60 000 км и съм продал колата с тях без да има видим проблем от свещи.
Колата е от линка със свещите Бош. От вчера съм със Бош- четвъртите от линка. "Калибровах" ги на 0.7мм., че дойдоха на 0.60 и нещо. Обаче това което уби коча с лопатата е факта, че са сделанно в Россия Confusedhock: . Старите, както писах бяха оргиналдЪ и волана имаше някакви вибрации на ПХ. Сега тях ги няма да видим до кога :lol:
Когато взех колата сложих Бош тези, които завършват на 23+. Явно са истински Бош защото си направиха пробега без, каквито и да е проблеми. Дори сега ги ползвах за да установя виновника.