Волво Клуб - България

Full Version: Покупка на V70
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте,

Първоначално се бях насочил към XC70, но в крайна сметка реших да е само V70, виждам по спецификация, че клиренса е достатъчно висок и доста по-високата цена на XC70 ме отказва. Имам няколко въпроса, които ще обобще за по-удобно Smile

- Година на производство - между 2008 и 2012.

- Бензин срещу дизел - насочил съм се към бензиновите двигатели, но ако са много по-чупливи от дизелите ще трябва да се прежаля Smile В момемнта съм с 2.5 тди, някъде във форума прочетох, че и тук се предлага този двигател(ужас). Ако е бензин, коя модификация препоръчвате? А модификация за дизел? Искам да допълня, че не съм състезател, много по-важно ми е да прекарвам по-малко време в сервизи, отколкото да стигна 5мин по-рано Smile

- Автоматик срещу ръчки скорости - насочил съм се към автоматик, коя е най-добрата модификация за въпросните години? Ръчните скорост по-здрави ли са? Предполагам, са по-евтини за поддръжка, но ако разликата е 20-30% съм по-склонен да ги платя и да карам автоматик.

- Покупка - иска ми се колата да е около 100 000км., дори и по-малко. Вариантите са внос от чужбина, като поне на пръв поглед за около 20 000лв. може да се намери от Швейцария бензин автоматик. Лошото е че няма да имам времето да отида аз, а ще трябва да се възползвам от услугите на фирмат или човек. До сега не съм го правил и реално ще си купя кола по снимка. Някои правил ли го е? Дали си заслужава риска? Лично за мен по-скоро бих си купил кола така отколкото от Горубляне Smile
Хубава тема колега и аз в момента се колебая какво да купя Разликата е само че аз сам в Англия и търся да купя такава с десен волан но незнам от коя година да е ? И аз ще съм благодарен ако някой даде мнение
В България автомобил на 100 000 км. почти е невъзможно да се намери, още по- малко на Горубляне. По снимка също не бих си купил автомобил, тъй като, както е казал народът- "око да види, ръка да пипне" си е максима, която важи с пълна сила при търсенето на автомобил. По отношение на дилемата дали да е дизел или бензин- всичко зависи от това колко км. на година смяташ да изминеш / ако са над или около 20 000км. си заслужава да помислиш за дизел /. Ако автомобилът се купува от чужбина и е със сервизна история автоматикът е добра опция. Предполагам знаеш, че бензиновите агрегати на Волво, особено в комбинация с автоматични скорости са доста лакоми. / информация за това може да се намери по доста от чуждите форуми /.
Бензин обезателно, според мен. Двигател Т6, 2,5Т не толкова за скорост, колкото да може спокойно да тегли тежкото купе. От Швейцария ако вземеш се плаща допълнително, защото не са в ЕС. Бях се засилил да купувам кола по снимка, но по стечение на обсоятелства си намерих в Бг. Ако човека е доверен и раазбира повече от теб, което е логично не мисля, че ще загубиш защото купуваш по снимнка, естествено винаги си има риск, но ако искаш да няма риск купуваш нова. Успех.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://m.mobile.bg/details/11467485632152682">http://m.mobile.bg/details/11467485632152682</a><!-- m --> Ходих да гледам този, хареса ми като кола, но този от обявата е над 200к километра според мен. Индикатора за ниско масло светеше. Маслото изтичаше от уплътнението на капачката на маслото(или поне някаква част от него).
Аз съм си доволен от дизеловия агрегат на Волво /чукам на дърво /и бих го препоръчал- разбира се, само с уговорката, че е поддържан и не му е взета душата. Самото обстоятелство, че собственикът на посочения автомобил, дори и преди продажба, не е долял масло, говори за неглижиране. Рег. номерът е СВ и ако колата е на физическо лице, то означава, че сравнително скоро я е регистрирал. Това от своя страна буди въпроса защо я продава толкова скоро.
Да така е. Вчера писах от телефона и набързо написах най-важните неща. Иначе има и още, чуваше се тропане при завой, волана беше доста твърд, човека каза, че е рециклирал рейка, защото пръта е бил крив, сигурно е имало удар. колата като цяло изглеждаше захабена вътре и тн.

Нещата все повече отиват на кола от чужбина. За сега гледам в тези сайтове en.comparis.ch , mobile.de, autoscout24.eu , но в първия май са събрани обявите от другите два.

Какво ще кажете за тази:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://en.comparis.ch/carfinder/marktplatz/details/show/20278874">https://en.comparis.ch/carfinder/marktp ... w/20278874</a><!-- m --> - пише, че има гаранция 12 месеца или 20 000км, но обявата е от Април месец и все още стой?

<!-- m --><a class="postlink" href="https://en.comparis.ch/carfinder/marktplatz/details/show/20207165">https://en.comparis.ch/carfinder/marktp ... w/20207165</a><!-- m --> - тази е с ръчни скорости

Има и други но цените вече излизат от бюджета.
Здравей Колега,
Карам като тази с ръчните скорости. Ако имаш конкретни въпроси питай. Чудесен автомобил е и след като прочетох изискванията ти смятам, че ще те удоволетвори напълно. Цената е реална, само трябва да се провери поне за пробега с VIDA. Питай за втория комплект гуми. Швейцарците обикновено ги продават заедно с автомобила, но на снимките не ги видях. Ако е частно лице е по-добре според мен, защото и в Швейцария е пълно с автоджамбази на ниско ниво. Ако е автокъща, задължително трябва да е доказана с име, но тогава и цената няма да е същата, но ще получиш и гаранция разбира се...
Успех. Насочил си се правилно за чужбина, но ще трябва да хванеш един известен на всички нискотарифен авиопревозвач (кацат в Женева, което е бонус) и да отидеш готов с парите. Ако се харесате се взимате и си я прибираш на собствен ход.
Поздрави
Андро
air-d - благодаря за отговора. На колко км я взе колата? Създавала ли ти е някакви грижи? Как са цените за обслужване и ремонти? Зимата стабилна ли е? Това са нещата, които ми изкачат на първо време Smile Иначе за километрите, надявах се че в Швейцария не правят много измекиарски номера и да връщат километража Sad Най-вероятно няма да успея аз да отида, а ще си платя на човек/фирма да я докарат. Лошото е че и нямам близък такъв познат.
Колега, ако ще се доверяваш на неизвестен/ непознат за теб човек, то по- добре изчакай да се обяви за продан нещо читаво на родния пазар. Парите, които си заделил не са малко и със сигурност ще се появи автомобил. Защо не погледнеш и какво предлагат Мото Пфое в техния оказион.
Pages: 1 2 3