Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с радио на В50
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте . От 2 дни имам един много дразнещ проблем с моето В50 . Докато си карах и си слушах радио изведнъж станцията изчезна. Първо не обърнах внимание защото има места където няма никакви честоти, но проблема е навсякъде. Къде мога да търся проблема? Има ли бушон за усилвателя на антената? Къде се намира тя? Колата е В50 2006 година .
Цд-то работи и на ФМ честоти има само шумене .
Колеги къде мога да търся този усилвател на антената или свързващи букси за антената. Радиото днес улови Националното радио което може би е просто с много силен сигнал .
Моля ви дайте някаква насока че е много кофти така.
Здравей,
Моето мнение е да се закачи за диагностика чрез сервизната програма на Volvo, както и хардуера DiCE. Много е дълго за обяснение, но при тези автомобили озвучението е част от системата "Infotainment System". Може да включва навигация с приемник за трафика, телефон, радио, дисково устройство с чейнджър, усилвател, суббуфер и т.н. Използва се оптична свързаност наречена MOST, като устройствата са едно след друго, последователно и образуват кръг. Устройството което ги контролира е дефакто дисплея ICM. С една дума не е много просто да се каже какъв е проблема.
Сигурен съм, че диагностиката ще покаже къде е проблема. Но на прима-виста може да е прекъсната антената. При комбито V50, антената е в ляво на стъклото на багажника. Прилича на нагревател, но не е. Възможно е да има прекъсната връзка! Но това е само предположение... Пак казвам - чрез подходяща диагностика ще е най-точно.
Успех!
Проблема е открит и отстранен. До предна лява врата, под мокета който е до буксата за диагностика се намират 3 букси едната от които е за антената и се беше откопчала. След закачането и връзване със "свинска опашка" за да не се получи пак всичко е наред.
Има и свободни букси които може би са за оригинален буфер .