Волво Клуб - България

Full Version: Почистване на двигателя с водород
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Здравейте колеги,преди няколко дни реших да пробвам що е то почистване с водород,колата е на 220000 км,и никога досега не съм я отварял за почистване на егр,вихрови клапи и т.н.Мисля,че след процедурата двигателя стана доста по пъргав и отзивчив на педала на газта,моля ако има колеги опитали и те да споделят мнението си
Маслото смени ли след процедурата?
не,защо?
Къде извърши тази процедура?
bo_by Wrote:не,защо?

Ще поровя да потърся къде беше описано подробно, но като цяло процедурата с водорода не някакво изобретение на 21-ви век. Още през II-ратa световна война, чрез впръскване малки количества вода са повишавали мощността на самолетните двигатели.
Проблема с водата е, че трудно се регулира пропорцията, докато водорода сравнително лесно се регулира, но химическия процес си е същия. В цилиндрите водорода реагира с кислорода и се превръща във вода.
Водата се смесва с маслото на двигателя с всички последващи проблеми...
Ето какво правят русите като видни физико-химици
https://www.youtube.com/watch?v=Rwr3WZyVQeo
Quote:Още през II-ратa световна война, чрез впръскване малки количества вода са повишавали мощността на самолетните двигатели.
Това са го правели с цел охлаждане. Тогава това е било проблем и сега пак е проблем.
Съвременния начин е този:

https://www.youtube.com/watch?v=HkPFZWd8wj4


Quote:Ето какво правят русите като видни физико-химици
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=Rwr3WZyVQeo">https://www.youtube.com/watch?v=Rwr3WZyVQeo</a><!-- m -->

Пичове са отвсякъде :lol: :lol: :lol: :lol:
Има ли файда от това почистване? Нещо ако има нагар събаря ли го? Питам с цел преди да започна да свалям подгревни свещи да ида на процедура, та ако има нагар да го посъбори и да си развия по леко. Мнения?
На военна рампа има открит такъв център и спрях от чисто любопитство.Незнам дали съм имал нагар и колко,но според мен има осезателна разлика след процедурата.
bo_by Wrote:На военна рампа има открит такъв център и спрях от чисто любопитство.Незнам дали съм имал нагар и колко,но според мен има осезателна разлика след процедурата.

В какво се изразява тази разлика колега? Освен това което си написал за педала на газта Smile
Pages: 1 2 3