Волво Клуб - България

Full Version: VOVLO V40 1.9D 115hp 2002г.-Проблем с оборотите...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте приятели.И аз, като всички притежатели на такъв автомобил да се оплача...От скоро забелязвам, че оборотите на колата ми след като освободя от скорост падат до 400-500, колата започва да тресе леко и или угасва(което никак не е желателно и приятно, особено ако е в движение) или оборотите се вдигат до 700 и се стабилизира.Лошото е , че не го прави всеки път, след като освободя от скорост.Скоро смених всички филтри и масло но проблема си остава...Ще съм много благодарен ако някой има мнение по въпроса и ми помогне.Интерсува ме също и какви са нормалните обороти на двигателя на свободен ход...моите са 700 и си мислех дали не са малко ниски....Благодаря предварително.... Wink
ЯВНО НЕ СЪМ НА ТОЧНОТО МЯСТО....
И моите обороти на празен ход са около 700-750. И при моето волво понякога на свободна, когато колата се движи по инерция, особено през лятото оборотите играят (но никога не ми е изгасвало). Същото се случва понякога и при натискане на педала на спирачката. Тук съм попадал на мнения, че причината е в демпферния маховик. Проблемът със сигурност не е само при теб.
vis Wrote:И моите обороти на празен ход са около 700-750. И при моето волво понякога на свободна, когато колата се движи по инерция, особено през лятото оборотите играят (но никога не ми е изгасвало). Същото се случва понякога и при натискане на педала на спирачката. Тук съм попадал на мнения, че причината е в демпферния маховик. Проблемът със сигурност не е само при теб.



Благодаря ти за отговора...